Karla Štěpánová je v čele průběžného hodnocení Toi Toi Cupu

Po téměř sedmitýdenní pauze, zaviněné koronavirovou pandemií, se opět rozjel dnes seriál Toi Toi Cupu. Bez diváků, bez kadetek a žákyň…

Bez diváků a s přísnými restrikcemi se v Rýmařově konal třetí závod domácího poháru Toi Toi Cup, kterého se mohly zúčastnit pouze kategorie Elite a Junioři. Pohled na startovní, resp.výsledkovou listinu potvrdil obavy mnohých, povinnost PCR testu na Covid před každým závodem ovlivní účast. A tak se v elitě představilo 11 startujících, juniorek bylo pouze 6, což v porovnání s úvodním závodem v Mladé Boleslavi znamenalo polovinu, u juniorek dokonce čtvrtinu. Nicméně ti nejlepší přijeli a v ženské elitě se sešla kvalitní konkurence.

Největší hvězdou byla Maďarka Kata Blanka Vas, stříbrná medailistka z nedávného evropského šampionátu v nizozemském Rosmalenu.

Svoji formu v Rýmařově jasně potvrdila, hned v úvodním okruhu svým soupeřkám odjela a absolvovala tak svůj vlastní závod. S odstupem a také nikým neohrožovaná jela Suzanne Verhoeven z Belgie.

Bojovalo se o třetí místo, tam jezdila v začátku Nikola Bajgerová z Dukly Praha, kdyxž ale začala ztrácet, na její pozici se posunula Anais Morichon z Francie, stíhaná Karlou Štěpánovou (Pushbikers XC Team).V tomto pořadí ženy projely i cílem.

Čtvrté místo Karle nakonec stačilo, aby se vyhoupla do čela průběžného hodnocení.

“Poprvé za svoji kariéru vedu cyklokrosový pohár,” byla první slova v cíli Karly Štěpánové. “První dvě kola jsem jela šíleně. Byla zima, začalo pršet a já myslela, že se nevzpamatuji. Vrcholem chyb byl pád ve stoupání, ale pak se to rozjela a já se dotáhla na kontakt, byla jsem kousek za tou Francouzskou, ale ta si to pohlídala. Brambora je nakonec dobrá a náplast je, že vedu pohár. Na tak technické trati jsem se místy s technikou dost prala.”

Závod juniorek ovládla při absenci zatím vedoucí závodnice seriálu Julie Kopecké, závodnice Dukly Praha Anna Růžičková. Po prvním kole byla na čele s Kateřinou Hladíkovou (IVAR CS – Author Team), ale hned ve druhém okruhu se jí trochu vzdálila a pak až do cíle svůj náskok navyšovala a dojela si premiérové prvenství v této kategorii, Hladíková dojela letos potřetí druhá a posunula se tím do čela průběžné klasifikace.

Kompletní výsledky ZDE

Zdroj: cyklokros.cz

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková