1.12 – DNK Adventní kalendář

První soutěžní den je tu 🙂

SOUTĚŽ UKONČENA! Sedlo Power Mimic je k dispozici v šířkách 143, 155 a 168 mm.
 A vítězkou se stává Benešová Julie 🙂
Vítězce gratulujeme a všem děkujeme za odpovědi!

Jedním z velmi zajímavých produktů v nabídce amerického Specializedu jsou dámská sedla, která využívají technologii MIMIC. Principem je využití několik měkkých materiálů a především speciální paměťově pěny, které jsou soustředěny do středu sedla, kde se individuálně přizpůsobí právě v oblasti citlivých měkkých tkáních.

Na samotné špičce sedla je použitá další měkká pěna, pro komfortnější pocit při jízdě. Naopak zadní část je z pevné pěny, pro dobrou podporu sedacích kostí.

Specialized má ve své pestré  nabídce 8 modelů, v různých tvarech, specifikacích (Cr-Mo nebo titanové ližiny) a také ve třech šířkách.

Právě šířka sedla je v poslední době hodně sledovaný parametr. Správná volba závisí na vzdálenosti hrbolů sedacích kostí (pozor, nemusí korespondovat s širokými boky, pánví), na kterých má být většina váhy jezdce. Tuhle informaci vám jednoduše změří v specializovaném cykloobchodě  nebo centru, kde provádí celkové nastavení posedu na kole.

Soutěžní otázka zní:

Jaké tři velikosti (šíře) Specialized u svých sedel MIMIC nabízí?

Nápovědu najdete v našem článku „Novinka od Specialized: sedlo Power MIMIC“ nebo přímo na stránkách společnosti SPECIALIZED.

Katka Polívková