Do zimy elegantní a za hubičku. To je FORCE BRIGHT

Bunda, kalhoty a rukavice. Tenhle komplet od FORCE stojí za pozornost, nejen kvůli ceně

Cyklistické dresy, bundy, kalhoty v černé barvě dlouhodobě patří k těm oblíbeným a vyhledávaným. Dílem pro eleganci, dílem pro praktičnost. Bez ohledu na to, že se to úplně neslučuje s filozofií bezpečnosti, tedy „být viděn“ z co největší vzdálenosti. To se dá totiž dohnat nejen reflexním prvky na samotném oblečení, ale využitím doplňků v neonových barvách, ať už jde o rukavice, návleky na tretry, nohy či ruce. A pokud jste majitelem kola v nějaké výraznější barvě a přidáte k tomu přední a zadní blikačku, můžete si užívat svůj elegantní outfit.

V tomto duchu vytvořili povedený zimní komplet ve Force. Pro všechny dámy, které nechtějí čekat s cyklistikou až na teplé jarní dny. Komplet Force BRIGHT Lady zajistí tepelný komfort, když teploměr ukazuje bod mrazu, využití je pak samozřejmě i ve vyšších teplotách, až +10 °C.

Dostaly jsme komplet k dlouhodobému testování, tady je jeho první představení.

Dámská bunda BRIGHT Lady

Od zimní cyklistické bundy očekáváte větru odolný a zateplený materiál. Ty kvalitní ho kombinují dle potřeby zahřát a ochránit před chladem a větrem jednotlivé části těla. Už první pohled na tento kousek ukazuje, že jde o důkladně propracovanou bundu, kde každý díl má plnit svou funkci a majitelka se má cítit pohodlně.

Bunda BRIGHT Lady má zajímavý a velmi detailně laděný střih s použitím různých materiálů. K přednímu dílu jsou klasicky nasazeny rukávy, oba díly z větruodolného materiálu. Pro dobré usazení bundy na těle v cyklistické pozici je propojení rukávů se zadním dílem ramenní manžetou. Zatím co vršek rukávu je voděodolný, ze spodní strany prochází širší pruh, který je naopak se zatepleného prodyšného polyesteru.  Zajímavě střižený je zadní díl, ramena a lopatky jsou také z textilie s voděodolnou membránou, střed zad, kde se cyklisté často potí je opět prodyšný.

Když zmiňujeme střih, velkým plusem je výrazně prodloužený zadní díl, který dokonale kryje často prochladlou oblast beder. Tady je i zdvojený materiál díky třem pyramidově střiženým kapsám, které jsou zakončeny reflexním proužkem.

Reflexní materiál se využívá nejen k zvýšení viditelnosti, ale je zakomponován tak, že rozbíjí jednolitou černou. Máme tu decentní pruh na předním díle, přizdoben silikonovým logem značky, podobný pruh je na jedné z kapes. K tomu pak část zadního dílu kombinuje šedý i naoko síťovaný, ve skutečnosti opět reflexní díl, který je těsně nad kapsami.

Podtrženo, sečteno-bunda Force BRIGHT je velmi povedená, propracovaná, z funkčního materiálu a co je neméně důležité, je bezesporu slušivá. Když přidáme informaci, kterou garantuje výrobce a tou je voděodolnost 7 000 mm H2O a paropropustnost: 2 000g/m2/24hod, k tomu uvedeme cenu 1999,- Kč, je zcela zřejmé, že za velmi příjemnou investici získáte do svého cyklistického šatníku kvalitní doplněk, který snese velmi vysoké nároky.

Kalhoty BRIGHT Lady s antibakteriální vložkou

Dámských zimních kalhot není až tak široký výběr, mnohdy hledáme v unisex nebo pánské nabídce, kde jsou k dispozici i malé velikosti. Občas sednou, občas je to kompromis, zejména kvůli cyklistické vložce. Anebo kvůli různým verzím zateplení, protože popravdě, nám ženám jen windstopper na kolenou nestačí. Problematickým místem, kde snadno prochladneme je oblast břicha, resp. močových cest.

Force  pro letošní sezónu nabízí dámský model BRIGHT, který kombinuje, stejně jako zimní bundy, prodyšný i větru a voděodolný materiál. Díky 15% podílu elastanu jsou kalhoty dostatečně pružné a snadno se oblékají.

Celá přední část nohavice, kterou tvoří čtyři díly, je větruodolná. Zadní strana je z hustého a zatepleného polyesteru s jemným chloupkem. V horní části je nohavice střižená asymetricky, takže větruodolný materiál přechází i na boky.

Po straně nohavice, v délce lýtka je výrazný reflexní pruh. Zajímavým řešením je také zakončení nohavice. Není tu žádný zip, při oblékání se spoléhá na pružnost materiálu, nohavice jsou opatřeny poutkem, díky kterému se nohavice nebude vyhrnovat.

Kalhoty mají kšandy, které jsou síťované, což zaručuje dostatečnou prodyšnost i na poměrně širokém zadním díle.

Doporučená cena výrobce je velmi sympatických 1799, – Kč. Za zmínku stojí i to, že v nabídce je také varianta kalhot bez vložky.

Zimní rukavice Force WARM

Parádní unisex kousek, který po prvním vyzkoušení vzbudil velkou spokojenost, jak padnul na ruku. Tedy dostatečně dlouhé prsty, včetně palce, anatomické tvarování do mírného ohybu-pro úchop řídítek. Rukavice jsou zakončeny širokým neoprenovým lemem s pružnou vsadkou, což umožní naprosto snadné oblékání a díky možnosti utažení pomocí suchého zipu se přesně doladí obvod přes zápěstí.  

Dlaňová strana je z jemné koženky, nechybí drobné protiskluzové silikonové proužky na dlani i prstech. Na část palce je použitý jemný semiš, nezbytnost pro utírání nosu.  I na rukavicích Force WARM najdete reflexní prvky od ukazováčku až po malíček.

Doporučená cena výrobce je pouhých 499,-Kč.

Kompletní informace o dostupných velikostech i dalších variantách najdete na stránkách výrobce FORCE.

První dojem

Celý komplet Force BRIGHT máme na dlouhodobý test, kdy chceme prověřit odolnost, jeho tepelný komfort a funkci v různých klimatických podmínkách. Zatím přinášíme shrnutí prvních dojmů z krátké testovací jízdy, především k pocitovému komfortu ze střihu, zvolené velikosti.

Bunda BRIGHT
+ dostatečně dlouhé rukávy, zakončené pružným lemem
+ pěkně vysoký límec
+ dostatečně dlouhý zadní díl, který přesahuje až na zadek (kryje esíčka, místo, které velmi často prochladne)

– pro urostlejší ženy jsou trochu užší rukávy v oblasti předloktí. Sice pruží, ale v případě nutnosti použít více vrstev to může být trochu omezující

Test vzorek velikost L, vyhovuje výšce 164 – 173cm

Kalhoty BRIGHT
+ volba „neprofuku“ po celé délce nohavice, včetně břicha
+ příjemný a dostatečně pružný materiál
+ dostatečně dlouhé, díky lemu kryje i kotník

– volné kolem beder, lehce odstává, v cyklistické pozici

Test vzorek velikost M

Rukavice WARM

+ vysoký lem a snadné oblékání
+ povrch dlaně z jemné koženky
+ vnitřní zateplení

– nenašly jsme

Test vzorek velikost S

Kompletní informace o dostupných velikostech najdete na stránkách výrobce  FORCE.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková