FOTO průvodce novinkami Rock Machine 2021

Několik zajímavostí, které připravila česká značka pro letošní rok a která nám padly do oka…

Kdo sleduje náš Instagramový profil, už měl možnost vidět krátký „film“ z prezentace novinek kopřivnické značky Rock Machine. Není toho málo, co bylo k vidění a tak jsme ještě vybraly několik zajímavostí a připravily pro první seznámení fotoprůvodce. Pak už se společně s vámi budeme těšit na testování….

Catherine opět na scéně. Karbonový hardtail Catherine představil poprvé RM na prezentaci novinek pro rok 2019. Sklidila úspěch, pro design i velmi sympatickou cenu, která jen lehce překročila 40 tisíc. Podobný průběh měl i následující rok a tak se není co divit, že pro ten letošní jsou v nabídce dva karbonové modely Catherine CRB, které se od sebe liší výbavou. CRB 30-29 je vyšší model, do výbavy dostal vidlici Rock Shox Judy Air se 120 mm zdvihem a jednopřevodník 1X12 od Shimana, model CRB 20-29 je osazen dvojpřevodníkem s pohonem 2×10 a Santour vidlicí Raidon32 Air.

Catherin má i hliníkové verze a je jich celkem šest, z toho dva modely cílí na jezdkyně, které chtějí „malá“ 27,5“ kola. Pestrobarevná škála zaujme stejně jako čisté zpracování hliníkových svárů rámových trubek.

V Rock Machine myslí na ženy komplexně, takže pro letošní rok připravili i sladěný komplet dresu, cyklistických kalhot ve speciálním dámském střihu.

Krásná do detailu! Proč nenabídnout ke krásně vybarvené Catherin ve stejném odstínu i cyklistickou helmu. Je z kategorie MTB Fun, má 19 ventilačních a ty zaručí chladivý vánek pod helmou při každodenní vyjížďce.

Gravelová raketa, se kterou objevíte nepoznané rozměry cyklistiky, nové cesty a zkombinujete si zážitky z bajku i silnice se jmenuje Gravelride. Má karbonový rám a okouzlující barvu! V nabídce jsou dva modely Gravelride 900 a Gravelride 700. Opět se odlišují výbavou, takže vypíchneme jednu z odlišností: prvně jmenovaný má teleskopickou sedlovku, druhá dostal standardní, ale karbonovou.

Gravel podruhé. I sním můžete objevit nepoznané rozměry cyklistiky a poznat i spoustu nového. Jmenuje Gravelride INT. Tento model je vlajkovou lodí řady elektrogravelů, má koncovku E700 DI2 a dostal nejlepší motor od Shimana EP8. Nekonečné zážitky dovolí i jeho skvělá výbava: má vidlici s 50mm zdvihem, teleskopickou sedlovku a  extra široké pláště, které ještě zvýší poholdí.

Nepřehlédnutelný byl tenhle kousek, který potěší všechny, co mají kolo i jako dopravní prostředek. CROSSRIDE INT E500 B Lady Touring je vybaven tolik důležitými doplňky. Mimochodem, jeho krásná barevná kombinace našla inspiraci v přírodě, mezi drahými kameny, konkrétně odstíny achátu. Víc už prozrazovat nebudeme, máme totiž slíbeno na testování!

Myslíte si, že jsou Fatbiky minulostí? Kdepak. Kdo vyzkoušel a má možnost vlastnit více kol (a má je i kde uskladnit), může pomýšlet nad pořízením tohoto „tlouštíka“. Jmenuje se Avalanche, bude s ním legrace a v tomto případě i méně dřiny. Dostal do výbavy novinku od Shimana motor EP8 a balónové pláště s šířkou 4,8“, které podrží na mokru, na blátě, na sněhu, na písku..prostě kde se vám bude líbit.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková