Zuzka Šafářová vylepšila své maximum, na SP v Snowshoe dojela 12

Příjemná zpráva ze zámoří, kde pokračuje SP horských kol

Kolotoč Světového poháru horských kol se pro své další dva díly přesunul za oceán. Ten v pořadí sedmý hostilo lyžařské středisku Snowshoe, místo i trať bikerům dobře známá, v roce 2019 a 2021 se tu jely finálové závody SP v cross country.

Jenže zatím co loňské finále bylo prosluněné, tentokrát západovirginské středisko přivítalo bikery deštivým počasím. „Od úterý tady pořád jenom prší, všechno je totálně podmáčené, trať rozbahněná a uklouzaná,“ vzkázal z dějiště manažer týmu ROUVY Specialized Jiří Lutovský.

O jediné české zastoupení v ženské kategorii se postarala Zuzana Šafářová, svěřenkyně právě Jirky Lutovského, hájící žlutočerné barvy z týmu ROUVY Specialized, která závodí v kategorii do 23 let. A vedla si výborně, na technicky náročné trati si dojela pro své maximum v nejvyšší světové soutěži.

Zuzka při tréninku na trati

„Celý týden pršelo, proto byla trať technicky docela náročná a dost se padalo. 2x to přede mnou spadlo, takže jsem se trochu zdržela, ale jinak jsem celý závod neměla žádný problém. Celý závod jsem jezdila okolo 15. místa a v posledním kole jsem se dotáhla na 12, což je můj nejlepší výsledek,“ napsala nám Zuzka, která se společně s trenérem a týmovým kolegou Honzou Sáskou přesouvá do kanadského Mont Sant Anne.

„Příští týden v Kanadě bych to chtěla ještě vylepšit, top10 by bylo skvělý! Ale nebudu se na žádné umístění upínat, uvidím, jak to půjde. Po nepovedeném mistráku mám z toho výsledku opravdu radost. Je to dost náročné, ale jsem hrozne ráda že mě Luťák na svěťáky bere,“ vzpomněla na zklamání z domácího šampionátu, kdy byla unavená po předchozích dvou závodech SP a skončila až na 4. místě.

Závod ovládla švýcarská bikerka a třetí žena celkového pořadí SP Noëlle Buri. Se ztrátou 43 sekund dojela Němka Lusia Daubermann, na třetím místě skončila domácí závodnice Madigan Munro. 

Výsledky Ženy U23
1. Noëlle Buri (SUI, BIXS Performance) 1:02:26 hod.
2. Luisa Daubermann (GER, Trek Vaude) +0:43 min.
3. Madigan Munro (USA, Trek Factory) +1:38
4. Virág Buszáki (HUN, Stübi – Bixs) +2:15
5. Tamara Wiedmann (AUT, Trek Vaude) +3:08

12. Zuzana Šafářová (Rouvy Specialized) +6:23

Kompletní výsledky ZDE

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková