První boje o medaile, česká štafeta nastoupí v nejsilnějším složení

Závodní program světového šampionátu v cyklokrosu odstartují štafety

Dnes, půl hodiny po poledni odstartuje v Táboře světový šampionát úvodním závodem štafet. Česká šestka podle slov reprezentačního trenéra Petra Kloučka myslí na medaili. „Dáváme nejsilnější, co máme k dispozici. Takhle silný tým jsme nikdy neměli,“ řekl reprezentační kouč.

Na start se zítra Češi postaví v následujícím složení a pořadí: startovat bude Václav Ježek (U23), jenž bude předávat Kristýně Zemanové (U23), jež předá Kryštofu Bažantovi (junior), poté jede Simona Spěšná (U23), Amálie Gottwaldová (juniorka) a finišmanem bude Zdeněk Štybar (Elite), který se v Táboře loučí s kariérou.

Všichni závodníci jsou z účasti Zdeňka Štybara ve štafetě nadšeni, je pro mladé jezdce v týmu velkým i mentorem: “Pro mě je to velká čest a jsem nadšená, že tu Zdeněk s námi je, vážím si toho a předá nám spoustu zkušeností, které já ještě musím sbírat,” uvedla nejmladší členka české štafety Amálie Gottwaldová. 

I sám Zdeněk svou účast hodnotí pozitivně: “Na účast se těším, aspoň nasajeme atmosféru. Nejdůležitější je, abychom byli sehraní a pak budeme mít i šance na úspěch. Výhodou pro nás bude trať, kterou dobře známe. Sice se teď změnila, při mistrovství republiky bylo sucho, teď je bahno, ale jinak vše stejné,” uvedl Zdeněk.

Závod štafet můžete sledovat živě na ČT Sport.

 

Foto: archiv Fb Simona Spěšná/J. Brychta

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková