Krkonošská 70 má za sebou premiérově i závod na fatbikách. Jak si vedly holky ?

Tuto sobotu patřily krkonošské hřebeny nejen lyžařům, kteří vyrazili na start již 60. ročníku závodu, ale premiérově přivítala i bikery. V startovním poli, čítající téměř čtyři desítky závodníků, se našly i tři odvážné ženy.

Krkonošská 70 letos i na fatbike

Závod byl vypsán na „pouhých“ 25 km, ale jak povrch, tak  i nelehký profil prověřil síly skutečně každého.  Nejlépe si s tratí poradil  Josef Doleček, s týmu FORT SMC  a mezi ženami Kateřina Wolfová, tým HO Matahari.img76c354d079cda1afad9a292e8106a2c0
Start byl v areálu Svatý Petr, odkud postupně závodníci vystoupali k nejvyššímu bodu trati, což byla horní stanice lanovky – Na Pláni.  Zde je čekal menší okruh a pak návrat do centra závodu.
První muži na trati bojovali lehce přes hodinu, vítězka ženské kategorie,o půl hodiny déle.  Jaké zážitky z akce si odnesla druhá dáma v cíli, Betty Pourová, z ČS MTB hobby teamu ? „Hned první kopec byl celkem prudký, nebyla jsem rozjetá,ale snažila jsem se s tím chvíli prát, i když chlapi kolem mě už kola tlačili. Jenže po chvíli už zadní kolo prokluzovalo, tak jsem také slezla. Ale v zápětí trochu litovala, protože v tretrách se po zmrzlém sněhu moc dobře nechodí. Na rovnějších úsecích mě mile překvapilo,jak jsem postupně předjížděla běžkaře, fatbike je prostě rychlejší než prkýnka. Já na fatbike seděla úplně poprvé, takže v dlouhém  sjezdu jsem vůbec netušila, jak na tom kole můžu jet rychle 🙂 . Jinak dojmy jsou úžasné, celou trasu jsem jela s úsměvem  na tváři a určitě bych do toho znovu šla! “
A co vy, dámy….láká vás to také ? Pokud ano, už příští víkend máte možnost se přidat – v rámci akce Karlův běh, je opět vypsaný závod pro fatbike na příjemných 22km.
Více info na : www.stopaprozivot.cz
11025796_10204470392933961_3771922247269286475_n

 

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková