Tipy na víkend: zdraví, pohyb, příroda

Čeká nás slunečný víkend. Můžete ho prožít aktivně, s kolem i bez, máme pro vás pár tipů, co zajímavého podniknout. Dvakrát sobota, jednou neděle …

DÁMSKÁ JÍZDA V RADOTÍNE
Už 5. ročník Dámské jízdy pořádá v sobotu 6. června Ski a Bike Centrum Radotín a rozhodně to bude stát za to! Můžete si užít den, který nebude jen o cyklistice. i když ta je základem všeho dalšího 🙂
Akce vypukne ve Ski a Bike Centrum v Radotíně v 10 hodin ráno a účastnice čeká nabitý doprovodný program. Po občerstvení a welcome drinku budou k dispozici na vyzkoušení dámská testovací kola prémiových značek, a to jak horská, tak městská, a nově také silniční.

Dámy shlédnou módní cyklistickou přehlídku, mohou se nechat profesionálně namasírovat, dokonale nalíčit vizážistkou a upravit si vlasy od vyhlášené kadeřnice. Stěžejní ovšem bude společná vyjížďka a na výběr bude hned ze tří tras: jedna povede lesním terénem, druhá pak po klidné rovinaté cestě podél řeky Berounky a třeří povede silničkami kolem centra. A co s sebou? Kromě dobré nálady, o níž jistě nebude nouze, stačí pouze kolo (nebudete-li si půjčovat na místě), cyklistická helma a oblečení. Vstup na akci je zdarma.

 

 

RAW FEST- FESTIVAL ŽIVÉHO JÍDLA, SPORTU I ZÁBAVY
Praha se stane dějištěm největšího festivalu rawfood ve světě. Po úspěšném prvním ročníku RawFestu se mohou příznivci živé stravy těšit na pokračování – a to již tento víkend, 6-7. června. Centrem dění je ostrov Štvanice.

Raw food neboli živá strava je nejnovější trend v gastronomii a získává si čím dál více příznivců. Živá strava je čím dál oblíbenější koncept stravování, kdy jídlo prochází tepelnou úpravou do 42 °C takže maximum výživných hodnot zůstává zachováno.

Co vše Vás čeká ?
To nejlepší ze světa raw food, celodenní raw “vaření” s nejlepšími mistry kuchaři, smoothies, superfoods, čerstvé lokální i exotické ovoce, přednášky, umělecké a sportovní workshopy, koncerty, tombola, soutěž o nejlepší raw food pokrm, bio a eko výrobky, zábava pro děti celý den.

V průběhu dne budete moci přihlížet raw „vaření“, nechat si udělat smoothie na míru a zvolit Zlatou dobrawtu, nejchutnější jídlo dne. V přednáškovém stanu mnoho zvučných jmen naplní touhu po informacích ohledně raw food, v areálu budou probíhat malířské workshopy nebo intimnější hudební dílny.

Důležitou součástí programu je jeho sportovní část, kdy se budete moci zapojit do sportovních workshopů počínaje jógou a konče speciálním bodyrock workoutem, zahrát si na provazochodce nebo se pokochat sportovní exhibicí.

Na děti čeká bohatý program vytvořený ve spolupráci s oblíbeným Zeměrájem, např. olympiáda zvířátek, střelba z luku, tvoření bosýma nohama, puzzle, hry a hlavolamy, cesta za pokladem nebo třeba oblíbené hraní s mega bublinami.

 

 

CYKLOPUTOVÁNÍ PO VINAŘSKÝCH STEZKÁCH
Cykloturistická putování krajem vína patří mezi oblíbené akce a tak je na Moravě, oblasti vínu zaslíbené, z čeho vybírat. Tento víkend si můžete užít krásnou sobotu v okolí města  Strážnice nebo Velkých Němčic.

Projedete se po cyklotrasách kvetoucími vinicemi, navštivíte otevřené sklepy podél stezky a můžete také ochutnat vína místních vinařů. Součástí obou akcí bude i bohatý doprovodný program.

Autor: KajaP
Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková