Zuzana Neckářová jde do boje na MS v hromadném závodě.

Jediná česká reprezentantka v elitní kategorii se za několik hodin postaví na start velmi náročného závodu…..

Dnes večer (v 19h  středoevropského času) se na světovém šampionátu v silniční cyklistice představí Zuzana Neckářová. Pro ní nejvýznamnější závod v kariéře, na který se tato sympatická paní lékárnice připravovala ze všech sil. Z českých reprezentantek bude v pelotonu jako jediná a i to jí udělá závod ještě o trochu těžší, protože ačkoliv se jede o individuelní titul, v hromadných závodech si závodnice v rámci národních týmu přeci jen pomáhají. Poslední dojmy den před startem nám Zuzka napsala v krátké zprávě.
” Na aklimatizaci moc času nebylo (Zuzka přiletěla do dějiště MS pět dní před startem), ale do soboty  to snad bude dobré. Ve čtvrtek byl první  oficielní trénink na trati. Věděla jsem, že  trať bude náročná, ale takhle těžkou jsem ji nečekala. První kopec se jede ze 2/3 po kostkách (jsou nepříjemný,velký vystrčený, nevím jak lépe přiblížit 🙂 ) .  Kopec je dlouhý asi 600m, nahoře má sklon kolem 10%, po prudkém sjezdu hned následuje  další kopec –  stojka celá zase po kostkách, je vcelku krátká, za také hodně prudká, pak následuje táhlý velmi nepříjemný kopec do cíle, jinak trat je rovina, občas vlnky, pravá, leva…takové kritérium. Taktika je jasná – před kopcem bude důležité být vepředu, zvládnout se tam dostat. Ale to ví úplně každá z nás, v balíku. Startovní listina už je známá a je plná hvězdných jmen, samozřejmě že nervózní jsem, je to velká událost, kterou si chci také ale určité užit, stát na startu s těmi nejlepšími se jen tak někomu nepoštěstí.” 

 

Profil jednoho závodního okruhu. Ženy ho absolvují celkem 8 x

 

Zuzku čeká téměř 130 km, rozdělených na 16, 2  km dlouhé okruhy. Pro diváky atraktivní, pro ženy nutnost  8 x absolvovat dva kruté kopce a to ve velmi rychlém tempu.

Za DNK držíme palce !

Autor: Kája P.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková