Pavla Havlíková v šestém díle SP v cyklokrosu opět TOP TEN

Dnes pokračoval předposledním dílem Světový pohár v cyklokrosu. Pavla Havlíková dojela na pěkném osmém místě, netratila se ani mladá Nikola Nosková…

Dnešní den patřil předposlednímu závodu Světového poháru v cyklokrosu, který hostilo francouzské městečko Lignieres-en-Berry. A ve výborné formě se ukázala opět Pavla Havlíková, která dokončila na 8. místě, když její ztráta na suverénku závodu, Belgičanku Sanne Cant , byla minuta a 15 vteřin. Získala tak cenných 80 bodů do celkového hodnocení , v kterém se dělí o 5 -6 místo s americkou hvězdou, Katherine Compton.
Spokojená může být i další česká reprezentantka, teprve 19 ti letá Nikola Nosková, která mezi ženskou elitou vybojovala 16. místo. Její forma je tak velkým příslibem před blížícím se světovým šampionátem, kde bude Nikola patřit mezi kandidátky na medaile.
Z dalších českých reprezentantek se na 43. místě, z 49. hodnocených závodnic, umístila Denisa Lukešová, Martina Mikulášková  kvůli zdravotním problémům se stehenním svalem do závodu nenastoupila.
Suverénní vítězkou se stala vedoucí dámy SP, Sanne Cant, která proměnila závod v sólovou jízdu, zhruba od poloviny závodu. Přitom na konci úvodního okruhu byly všechny její rivalky vepředu, včetně naší Pavly Havlíkové, která rychlé začátky závodu opravdu umí, bojovala s Evou Lechner o třetí místo. Ale rychle se propracovala dopředu, v předposledním kole již měla náskok přes půl minuty a tak mohla jet závěrečný okruh s rezervou ,na jistotu. Pouhé tři vteřiny od sebe dělí závodnice na druhém a třetím místě, v závěru měla více sil další z belgických cyklokrosařek, Elen Van Loy,když poodjela jedenatřicetileté Evě Lechner, závodící za tým Luna Pro.

Za týden se jede finálový závod SP v nizozemském Hoogerheide.
Výsledky:
1. Sanne Cant /BEL         44:03
2. Ellen Van Loy / BEL     44:24
3: Eva Lechner / ITA        44:27
……
8. Pavla Havlíková /CZE   45:28
16. Nikola Nosková/CZE  46: 07

Autor: Kája P.
Foto: archiv DNK

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková