FOX a Northwave – zajímavosti z dámské kolekce 2017

Co nového u dvou značek, spadající pod křídla N- Distribution? Napověděla nám módní přehlídka i vzorky nabitý showroom….

Minulý týden jsme měly možnost shlédnout představení nové kolekce značek Northwave a  FOX, které patří do portfolia společnosti N-Distribution, ta zastupuje i další cyklistické značky, americkou  KONU a nově INTENS a také italskou silniční klasiku De ROSA. A právě v prostorách N- Distribution, mohli všichni přítomní vidět velké množství produktů jednotlivých značek a dozvědět se o nejvýraznějších novinkách, které se pro příští rok chystají. Součástí prezentace byla i velmi uvolněně pojatá módní přehlídka, kde mladým modelkám asistovali a pánské svršky prezentovali zaměstnanci firmy, v čele se spolumajitelem, Zdeňkem Löffelmannem.

11

Ale pojďme k novinkám a zajímavostem dvou jmenovaných značek, FOXu a Northwave, které určitě mnohé z vás potěší. Především pokud si dáváte záležet na výběru cyklistického oblečení, které má osobitý vzhled, zajímavý design, a drží si nekompromisně funkčnost a kvalitu materiálu.

3
V dámské kolekci Northwave designéři sází na barevné variace, které lze vzájemně kombinovat, dresy mají laserem ukončené rukávy, samozřejmostí jsou silikonové protiskluzné proužky a reflexní prvky. U cyklokraťasů je novinka – vylepšení vložky přidáním spodní, superprodyšné vrstvy.

8
Záběr značky FOX se rok od roku rozšiřuje. Pokud jste si jí spojovaly především s gravity nebo free ride disciplinami, zpozorněte. Bohatou nabídku volného oblečení, rukavic a chráničů  doplňuje i kolekce obepnutých dresů a kraťasů, v kterých můžete vyrazit i na silnici.  U FOXu, respektive  v N-Distribution ženám rozumí a dámám na kole fandí! Tomu totiž nasvědčovala pestrobarevná škála volných dresů, sladěných s trailovými kraťasy, ale i  topy, které budou pro příští rok k mání.

7

Podobný záběr pak nabízí i street kolekce. Zkrátka koho osloví „ liščí“ design, má možnost se vybavit na kolo i mimo něj. Včetně hodně zajímavých plavek…

13

Novinky, které nás zaujaly, nejsou jen ze segmentu oblečení. Za pozornost určitě stojí informace, že při výběru bot zn. Northwave si u vybraných modelů můžete zvolit  SLIM nebo FIT variantu. Takže i bikerka s vyšším nártem bude mít dobře padnoucí tretru. A pokud jste kdy měly problém, že při chůzi vám podrážka klouzala, i s tím je konec.  Exkluzivní spolupráce s francouzským gumárenským gigantem Michelin by měla být toho zárukou…

12

I u FOXu zmíníme ještě jeden produkt, který užije leckterá milovnice trailového ježdění. Jde o novinku mezi chrániči na kolena, Launch Pro D30, kdy je pevný plast, chránící koleno při pádu snímatelný, tudíž při jízdě do kopce jsou chrániče pružnější a méně vás omezují při šlapání. Na vršku kopce nasadíte a cesta k zdolávání náročnějšího terénu bude zase o krok bezpečnější.

HELMA

Pozornost vzbudila i nová helma FOX Ranger, lehce futuristického vzhledu, určená pro trailové ježdění. Je lehká, zároveň kompaktní, má devět  větracích ventilů a bude nabízená za velmi příznivou cenu. Ale o tom až později, při některém z našich redakčních testů….

Autor: Kája P.

 

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková