Ženský závod La Course de France v živém vysílání!

Před třemi lety si na pařížském Champ Elyseés poprvé zazávodily i elitní ženy. Letos bude jejich souboj vysílat v živém přenosu televize…..

Tuto neděli se jede třetí ročník prestižního závodu, La Course de Tour de France, který je součástí nejvyšší ženské soutěže Women´s WORLD TOUR.  O jeho atraktivitě i narůstajícímu celosvětovému zájmu o špičkovou silniční cyklistiku v ženském podání hovoří i to, že jej bude v přímém přenosu vysílat  TV stanice Eurosport a k naší radosti pozadu nezůstává ani Česká televize.

Závod na 90 km, rozdělený do 13 kol, vede kolem kultovních památek Paříže, včetně Eiffelovy věže, Vítězného oblouku a končí na Champs Elyseé, stejně jako závěrečná etapa třítýdenního klání nejslavnější GRAND Tour.

V loňském roce dámy bojovaly v hodně náročných podmínkách
V loňském roce dámy bojovaly v hodně náročných podmínkách

Na start se postaví 121 závodnic z 21 týmů, startovní listina je nabitá zvučnými jmény, včetně letos navrátivší se Marianne Vos, vítězky z r. 2014, ale také třeba cyklistické univerzálky, Pauline Prevot, (tm Rabbobank – Liv).  Vzhledem k tomu, že se jedná o rovinatý závod, městské kritérium, mezi favoritky patří i ostřílené sprinterky, Kirsten Wild (Hitec product) nebo Chantal Blaak (Boels-Dolmans).

Pokud jste fanoušci úzkých galusek a napínavých sportovních bojů, které elitní ženy dokážou předvést, nalaďte si svůj přijímač v 13:45, resp. v případě ČT4 sport v 13:55h.

Autor: Kája P.
Foto: Cyclingtips.com

 

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková