Suverénní jízda Pavly Havlíkové a další vítězství v cyklokrosovém Toi Toi cupu.

Pátý díl cyklokrosového poháru Toi Toi cupu hostilo v den státního svátku Slaný a nejvíce radosti si nadělila Pavla Havlíková, která systémem start-cíl suverénně ovládla závod žen.

Plochodrážní stadion ve Slaném tentokrát patřil cyklokrosařům, deštěm hodně rozbahněná trať prověřila důkladně síly i techniku všech, co přijeli poměřit síly a bojovat o pohárové body. Dopoledne se na trati představily žákovské kategorie a junioři, hodinu po poledni měly svůj start elitní ženy, sešlo se jich 29, včetně 8 zahraničních účastnic.

Velkou favoritkou byla vítězka předchozího poháru, Pavla Havlíková (KC Kooperativa Jablonec n N.), napínavý souboj se očekával o další medailové pozice, o které se rozhodně chtěla poprat úřadující mistryně republiky ,Martina  Mikulášková (CEZ  Cykloteam Tábor), Nikola Nosková( KC Kooperativa Jablonec n N.) nebo bronzová medailistka z nedávného ME, Jana Czeczinkarová (Sram Mitas Trek).

 

img_2579

 

Velmi náročná trať, která neměla jediné odpočinkové místo skvěle sedla favorizované Pavle Havlíkové, ta od startu nasadila tempo a bez zaváhání projela čtyři okruhy a po 40 minutách se mohla radovat z dalšího vítězství.  Spokojená byla i devatenáctiletá Nikola Nosková, které patřila druhá příčka, na svou týmovou kolegyni sice ztratila téměř minutu, ale odolala tlaku zkušenější reprezentantky, Martiny Mikuláškové, ta projela cílem jako třetí se ztrátou 1:22 min.

„Taktika byla jasná, jet svoje tempo a neudělat chybu. Možná to pro diváky vypadalo jednoduše, ale byl to těžký závod, musela jsem si hlídat každý metr tratě, tak jsem ani nevěděla, jak je to za mnou.  A paradoxně, největší nepříjemností nebylo bláto, ale vítr“, popsala své pocity Pavla, která se s týmem přesouvá do Belgie, kde jí čeká start na SP v Koksijde.

 

img_2638

Spokojená byla i droboučká Nikola Nosková. „ Je to další bedna pro mě a to se počítá. První kolo jsem se snažila jet v kontaktu s Pavlou, ale když „dupla do plnejch“, musela jsem si jet to svoje a už jenom hlídala druhé místo před Martinou“, vystavila poklonu vražednému tempu své zkušenější kolegyně.

 

img_2596
Martina se po startu držela v patách Pavly, ale její tempo bylo příliš rychlé…

 

S úsměvem ve tváři byla po slavnostním ceremoniálu i bronzová, Martina Mikulášková. „ Na závod jsem se těšila, nepotkal mě žádný karambol, užívala jsem si i diváckou podporu. Byla jsem teď dvakrát za sebou na bedně, sice to ještě není to pravé, ale forma jsem postupně nahoru. Třeba už brzo doje i na růžové pantoflíčky…“, zažertovala úřadující mistryně, která si růžové boty bere pouze na stupeň nejvyšší.

 

img_2585
Jana v dobré společnosti, v pozadí Mudr Karel Martínek, po boku Venca Ježek.

 

Páté místo uspokojilo Janu Czeczinakrovou, která po 14 ti denní léčbě zánětu kolena prověřila kondici. „ Byl to pro mě závod na rozjetí, test pro koleno. Ke konci mi docházely síly, páté místo jsem ani nečekala“, řekla v cíli Jana.

 

img_2586
Před startem veselo, v cíli trochu hůř…

 

Velkou úlevu si užila i biková šampiónka Karla Štěpánová, která zkraje cyklokrosové sezóny dokázala vyhrát dva závody, ve Slaném se protrápila na sedmé místo. „ Konečně volno, už jsem hodně unavená a dneska v tom bahně jsem se fakt trápila. První kolo jsem měla pocit, že to půjde, ale v druhém kole jsem se zastavila. Ale bavilo mě to. Lepší než minulý týden, kdy jsem kvůli defektu nedojela. Teď mě čekají lázně, odjíždím do Maďarska dobít baterky, přípravu na další sezónu zahájím v prosinci prvním soustředěním na Mallorce“, nastínila své plány Karla.

Další česká cyklokrosová zastávka je 3.12.v Jabkenicích, ale mezitím naše reprezentantky čeká několik zahraničních startů, včetně vyhlášeného písčitého Koksijde, který se jede již tuto neděli.

Výsledky ženy:

Ženy Elite:
1. Pavla Havlíková (KC Kooperativa Jablonec n.N.) 40:56 min.
2. Nikola Nosková (KC Kooperativa Jablonec n.N.) +0:52
3. Martina Mikulášková (ČEZ Cykloteam Tábor) +1:22
4. Nadja Heigl (AUT, Sportunion Bikestore.cc) +1:51
5. Jana Czeczinkarová (Sram Mitas Trek) +1:59

Kompletní výsledky zde.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková