Peckovní (nejen) cyklo novinky kultovních značek

Být viděn a vidět s Knogem a další cyklo zajímavosti

 

Být viděn a vidět s Knogem

Knog Cobber je speciální světlo navrhnuté na použití v silničním provozu nejen v noci, ale i přes den pro denní svícení. Světlo je viditelné v neuvěřitelném úhlu 330 °, díky čemuž budete viditelní ze všech stran. Ve stále se zvyšující hustotě provozu se takto světlo kvůli vlastní bezpečnosti stává nevyhnutelností.  Přední (470 lumen) či zadní (270 lumen) s integrovaným USB dobíjením (netřeba vyměnit baterii) a 100% vodotěsností můžete využít s několika světelnými režimy, které naprogramujete přes aplikaci Modemaker. Tu lze využít i u dalších světel australské značky Knog.  


Na ty z vás, kteří kolo kombinujete s jinými sporty jako například běh nebo turistika, myslí Knog s blikačkou PLUS. Vítěz  EUROBIKE AWARD v kategorii „doplňky“ si vás získá svými pouhými 12 g, 5 módy svícení a 100% vodotěsností. Blikačku PLUS můžete přichytit na řídítka nebo sedlovku pomocí silikonových gumiček, nebo pomocí spony na oblečení, batoh, nebo klidně na obojek psa. Má všestranné využití pro cyklisty, turisty, lyžaře, pejskaře a také pro běžce, kterým je věnována speciálně vydaná edice PLUS Free.

Cyklo a outdoor? Knog říká ANO!

Vyrazte na biku do lesa a hor a vychutnejte si noční atmosféru. Super lehká (60 g) a minimalistická čelovka Knog Bandicoot absolutně vyčnívá nad ostatními „nudnými“ klasikami. Bez objemných náhradních baterií, z matného silikonu, který se nezachytává ve vlasech a přesto plní svou funkci, s 6 světelnými módy, kdy každá čočka plní svůj účel (dálkové světlo, eliptické paprsky pro široké okolní osvícení, červené světlo pro noční světlo a světlo pro čtení).

 Pokud ovšem dáváte přednost klasické lucerně pro karavaning, kempování nebo grilování, nasaďte Knog Lantern na powerbanku Knog PWR, kterou znáte v kombinaci s výkonnými světly PWR (Mountain – 2000 lumen, Trail – 1000 lumen a Road – 600 lumen) nebo s reprákem. Na kolo si ho připevní málokdo z nás (přestože je to možné), ovšem pro dokreslení atmosféry při grilování nebo jiné příležitosti jej s radostí využijete.


Důmyslné cestování s SKS Germany

Praktický univerzální držák chytrého telefonu SKS Germany COMPIT spolehlivě a bezpečně podrží váš smartphone i v extrémním terénu. Pořídit si jej můžete také s označením „E“ (COMPIT/E), který je vyvinut speciálně pro elektrokola s displeji BOSCH Intuvia a Nyon. Pokud potřebujete svůj telefon nabíjet i během cesty, rozšířená řada s označením „+“ obsahuje certifikovanou powerbanku s integrovaným čipem NFC. Nabíjení je možné tedy bezdrátově nebo klasicky přes USB.

Co je „smart“, je chytré – stejně jako cyklo brašny SKS Germany Smart (řada Traveller na horní rámovou trubku a Explorer – rámová brašna). Absolutní předností je oddělitelné pouzdro na telefon kompatibilní s dotykovými displeji a integrovanou kapsou na drobnosti. Za zmínku stojí také pogumovaná voděodolná tkanina, reflexní prvky a možnost připevnění pomocí odolných pogumovaných suchých zipů.


„Must have“ pro fajnšmekry

Novinku SKS Germany Speedrocker „musí“ mít každý štěrkoletec (gravel jezdec), majitel cyklokrosky, cestovatelského speciálu nebo silničního kola s širšími plášti 32 až 42 mm! Elegantní blatníky Speedrocker nabízí výbornou stabilitu usazení na nejdrsnějších cestách a zároveň poskytuje optimální ochranu za všech podmínek. Například zadní blatník využívá inovativní vysunovací nástavec pro větší ochranu u sedlové trubky a vše je pevně uchyceno na rámu pomocí nového gumového upevňovacího systému, který sedí na většinu rámů, včetně integrovaných vybrání pro brzdy nebo vedení kabeláže. SKS zkrátka blatníky umí, což dokazují i další řady pro širokou škálu užití a různých materiálů.

Další „must have“ vychytávkou, kterou zkrátka „musíte“ mít, je servisní pumpa rovněž od SKS – Rennkompressor. Více než 50 let je nejoblíbenější pumpou v mezinárodním světě cyklistiky. Tato kráska vás oslní dlouhým ocelovým tělem, velkým dřevěným madlem a sklápěcími nožičkami. Ohromí vás skvělou přesností a 125 cm dlouhou hadicí a 4 různými hlavicemi. Uděláte jí místo vedle svého kola?


Autor: TZ

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková