Author LitePack 6. Na výlety bez batohu i bez ledvinky

Představujeme cyklo doplněk na přání…pro výletníky i dobrodruhy. Aneb, když nesedí ani batoh, ani ledvinka….

Je to pár měsíců, co jsme radily jednomu našemu čtenáři s výběrem kola pro jeho ženu. „Budeme si jen tak výletit,“ zaznělo. Předvýběr se zúžil na dva modely a paní si nakonec vybrala dle designu decentní temně Context ASL 29. Občasná aktivita se jim stala pravidelnou zálibou, výlety se prodlužovaly a nastala potřeba vozit víc věcí. Pán vozí batoh, ale pro ženu se hledalo něco jiného. Ledvinka? Nene, cokoliv kole pasu je nežádoucí. Abychom zůstali věrni značce, padla volba na malou praktickou brašnu na kolo s nosičem Author LitePack 6. Za málo peněz opravdu spousta muziky. Tak vám ji představíme, protože možná i vám se může někdy hodit tahle „malá-velká“ brašna, která pojme i malý spacák! Vždyť cyklistická sezóna zdaleka nekončí…

Velmi lehká brašna s nosičem AUTHOR LitePack 6 má pevné polstrované boky i dno. Je vyrobená z nylonu se zátěrem, s vysokou pevností. Materiál je voděodolný a samozřejmě, že na brašně nechybí reflexní prvky.  

Montáž brašny na kolo je velmi jednoduchá a to prostřednictvím nosiče, na který se brašna upevní pevnými suchými zipy. Samotný nosič se upevní na sedlovou trubku pomocí rychloupínáku. Základní objem je na standardních 31,8 mm, pro užší rozměr jsou součástí výbavy dvě samostatné redukce.

Velikost brašny LitePack6 je variabilní, základní objem jednoduše zvětšíte rozepnutím obvodového zipu. Dostanete se na rozsah 7-9 litrů. V této větší variantě už dovnitř poskládáte spoustu věcí, dokonce i malý spacák se vejde, což rozšiřuje obzory zážitkové cykloturistiky.

Rubová strana hlavní kapsy má síťku a přepážku, díky které se uložené věci nepřesýpají. To oceníte především při převážení fotoaparátu. Navíc, jak už bylo zmíněno, kapsy jsou polstrované měkkou EVA pěnou, takže věci ochrání i v případě pádu.

Horní kapsa sice nedisponuje velkým objemem, ale je v ní schovaná praktická pláštěnka na brašnu a vejdou se sem ještě ploché předměty, třeba mapy nebo doklady.

Na brašně LitePack6 najdete na zadní straně praktické poutko, které slouží k uchycení blikačky.

Ještě zbývá přidat pár čísel: brašna LitePack6 váží 440 gramů, nosič 420g. Nosnost je stanovena na max. 5 kg, a to kvůli pevnostnímu limitu sedlové trubky.

Cena je velmi sympatická, z peněženky budete muset vydat jen 1395 Kč.

Info o dostupnosti najdete na webu výrobce author.eu.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková