Jana Pichlíková je opět královnou SUDET

V sobotu se jel kultovní maraton Qayron Rallye Sudety. Už třetí vítězství si připsala na své konto závodnice týmu Kross Bikeranch Jana Pichlíková

Jana Pichlíková dokázala obhájit triumf z loňska i roku 2017. Bez ohledu na fakt, že se jí letos nesešla příliš silná konkurence (druhé v pořadí Karolině Bergerové nadělila hodinu), jela nadoraz a dokázala zajet i velmi hodnotné umístění v absolutním pořadí.  Výsledný čas byl lehce přes 6 hodin a bylo z toho 37. místo.

„Sudety jeden z nejtěžších maratonů horských kol v ČR na trati dlouhé 113 km s převýšením 3259 metrů vyšel letos v krásném slunném počasí a samozřejmě nechyběly nové technické vychytávky. Dojíždím do cíle jako první žena a v celkovém pořadí 37. Týmový parťák Michal Bubílek proťal cíl jako první z celého závodního pole, takže vyřezávané putovní trofeje směřují do rukou jedné stáje-Kross Bike Ranch.

Můj cílový čas 6:03:04.5 mi udělal obrovskou radost, jelikož mohu porovnávat trať z roku 2017 za podobného počasí, ale bez některých technických úseků, kdy jsem zde získala titul Mistryně ČR a také s loňským rokem, kdy bylo vážně psí počasí, byla příšerná zima a pršelo po celou dobu závodu a můj cílový čas byl 7hod 12min a nějaké drobné.

Sjezd z Hvězdy se mi povedl s jedním vycvaknutím ve spodní pasáži, když jsem nestihla vymanévrovat zatáčku za stromem a vjet do štěrbiny ve skále. Průběh závodu byl vcelku hladký, kolo fungovalo skvěle, supporťáci byli vždy připravení a pohotoví. Jen občas bylo potřeba mít oči více na stopkách, aby se nepřehlédla vybledlejší značka na kmeni stromu. Občerstvovací stanice byly skvěle připravené a samozřejmě nechyběla hluboká tůň za Hvězdou vytvořená místními hasiči…asi aby nám nebylo líto, že jsme doposud měli suché tretry.

Ovšem poklona patří každému, kdo dokázal dojet do cíle a s náročnou tratí se popasoval dle svých fyzických i materiálových možností,“ popsala Jana své pocity i motivaci nechat v závodě maximum. 

Kompletní výsledky  ZDE

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková