Martina Sáblíková vyhrála druhý díl silničního Techniserv poháru, spurtovala s Bajgerovou

Druhý start a druhé vítězství pro Martinu Sáblíkovou v domácím silničním poháru, tentokrát ale zvítězila až v cílovém spurtu

Druhý díl silničního Techniserv Cupu pro ženy a mládež, na němž poprvé startovali i ti nejmladší cyklisté, se jel ve Starém Jičíně. A závod žen opět vyhrála Martina Sáblíková (KRS Svratka), tentokrát ale až ve spurtu zdolala Nikolu Bajgerovou z Dukly Praha, třetí skončila další závodnice pražské Dukly, úřadující česká šampionka Jarmila Machačová, která zaostala o pět vteřin.

V průběhu závodu odjela čtveřice cyklistek, kromě pozdějších medailistek ještě Nikola Nosková (SD Worx) a za nimi jezdila osamocená Kristýma Burlová.

Sáblíková nastoupila do závěrečného spurtu, který byl poměrně prudkého kopce. Zareagovat dokázala pouze Nikola Bajgerová, ale nakonec Sáblíková potvrdila své kvality a cílovou páskou projela těsně první.  

“Profil tratě byl zvlněný, nebyly tu žádné dlouhé kopce, kde by se dalo odjet. Velmi aktivně si počínala Nikola Nosková, každý nástup Martiny Sáblíkové dokázaly holky vždy sjet. Nicméně na Martině byla znát vysoká výkonnost a profesionalita, s jakou ten závod odjela,” popsal z dějiště Michal Frantík.

Nikola Nosková a Martina Sáblíková po závodě

Zdroj: ČSC
Foto: Michal Frantík

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková