Zlomeniny komplikují přípravu olympijským favoritům Courtney a Pidcockovi

Během několika dní dvě mrzuté zprávy. Nejprve Kate Courtney, teď Tom Pidcock…

Oba zanechali při závodě SP v Novém Městě na Moravě výraznou stopu. Americká bojovnice Kate Courtney v průběhu závodu ošklivě spadla a navzdory zlomené brzdové páčce pokračovala dál.  V její cestě do cíle ji nezastavil ani následný defekt zadního kola. Potlučená závodnice týmu Scott Sram si za to vysloužila respekt všech přihlížejících.

Jenže 14 dní po závodě oznámila, že při pádu utrpěla i zlomeninu loketní kosti…

Kate Courtney na sociálních sítích informovala, že jí zranění dovoluje trénink na silnici, ale o dalších plánech už se nezmiňovala. Dva měsíce před olympijským závodem a dva týdny před třetím dílem Světového poháru v Leogangu to rozhodně není nic potěšujícího.

Další zpráva je stará pouhý den. Fenomén současné cyklistiky a při SP v  Novém Městě na Moravě jediný pokořitel Mathieu van der Poela byl britský supertalent Tom Pidcock. Jeho nadějně rozjetá sezona, v které kombinuje horská kola a silnici dostala velkou trhlinu. Jedenadvacetiletý cyklista z Leedsu upadl během tréninku na časovkářském speciálu v Pyrenejích a zlomil si klíční kost, uvedl to včera večer server Cyclingnews.com. Musel urychleně postoupit operaci.

“Tomovi se daří dobře, nyní se soustředí na rehabilitaci a už hledí dopředu. Zranění a operace sice znamená, že tento týden nebude moci startovat na Okolo Švýcarska, jak bylo plánováno, ale co nejdříve se vrátí k tréninku a bude se připravovat na zbytek sezony,” řekl trenér týmu Ineos Kurt Bogaerts.

I tak zůstává Tom Pidcock jedním z favoritů na získání medaile z olympijského cross country v Tokiu.

 

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková