Rozhodnuto! V Harrachově se pojede i o tituly v e-bikách, drsnou trať mohou vyzkoušet i amatéři

O druhé tituly národních šampionů se pojede v rámci klasického mistrovství v cross country horských kol. Trať připraví známý stavitel Véna Hornych

Podruhé v historii české cyklistiky se pojede o národní tituly v e-bike, když se tato novodobá disciplína jela prvně v roce 2020 na Dolní Moravě. 

Šampionát ŠKODA AUTO Mistrovství České republiky v e-bike se uskuteční v rámci šampionátu v cross country, které je naplánováno od 19. do 22. srpna v Harrachově. 

O tituly šampionů na e-bike se rozhodne v neděli 22. srpna na zcela novém okruhu v Harrachově, který je nyní ve výstavbě. Připravují ho pořadatelé seriálu Prima CUP v čele se zkušeným Václavem Hornychem, ten na stavbu dohlíží a rovněž dává podobu technickým pasážím. 

Disciplína e-bike, jež je vypsaná pro kategorie Elite, se pojede na technicky náročnějším a pestřejším okruhu než samotný závod cross country. Závod si mohou vyzkoušet kromě profesionálů také amatérští muži a ženy. 

Medailistky z prvního e-bike mistorvství: (zleva) Czeczinkarová, Neumanová, Bajgerová

Premiérové tituly národních šampionů v disciplíně e-bike v roce 2020 získali Tereza Neumanová a Filip Rydval. Obhájkyni titulu ale na startu neuvidíme, Tereza opustila prostředí horských kol a plně se věnuje silnici, získala profesionálního angažmá španělského týmu Burgos Alimenta. 

Je otázkou, jak početné pole se na tentokrát sejde, loňský šampionát byl totiž po náročném maratonu na Dolní Moravě, kde si pro titul dojela pro titul Jana Czeczinkarová.

Harrachov se pro letošní rok stane hlavním městem horských kol, na šampionát v olympijské disciplíně navazuje v polovině září finále ŠKODA AUTO Český pohár v maratonu, které je rovněž vypsané jako ŠKODA AUTO Mistrovství ČR v maratonu. Zde se o tituly rozhodne 18. září.

Postřehy elitních i amatérských závodníků  z tratě i představení atraktivních úseků  z loňského šampionátu můžete vidět v tomto videu….

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková