SP Les Gets: Parádička Jitky Čábelické, v Short tracku dojela 10!

Ve francouzském středisku Les Gets pokračoval čtvrtým dílem SP horských kol. Našim se dařilo, Jitka Čábelická zajela nejlepší životní výsledek, vešla se do TOP ten, Ondra Cink bral bronz

Na kilometrovém okruhu, obsypaném diváky se v páteční podvečer bojovalo o body do atraktivní Short Track. Pořadatelům se okruh povedl, závod byl kontaktní, rychlý, měl přesně takový náboj, který se u této mladé disciplíny očekává.

Ženy jely závod na 9 okruhů, na čele byla velmi aktivní olympijská vítězka z Ria Jenny Rissveds (31:Outride), udávala tempo po většinu závodu. V předposledním okruhu nejprve nastoupila drobná Švýcarka Sina Frei (Specialized), následoval stejný atak Pauline Ferrand Prevot (Absolute Absolon), do třetic se zvedla Jenny, které dokázala pro tuto trojici získat náskok zhruba 3 vteřin na výborně jedoucí Alessandru Keller a Lindu Indergand (LIV Team).

V posledním kole nasazuje raketový nástup žena v duhovém dresu Pauline a tentokrát ji nestačí ani Jenny, ani Sina.

Francouzka si přijíždí v domácím prostředí za velkých ovací přihlížejících fanoušků pro své letošní druhé vítězství v Short Tracku. Na druhém místě finišuje Sina Frei, Jenny Rissveds dojíždí třetí.

Radost sobě i fanouškům udělala svým výkonem Jitka Čábelická. Po startu se sice propadla na dvacáté místo, ale v rychlém závodě se dokázala postupně propracovávat dopředu. V závěru pak ztratila na vítěznou Francouzku pouhých 26 vteřin a skončila na desátém místě.

“Po dlouhý době jsem s úsměvem v cíli. Asi mě nakopl ten Bedřichov. Vím, že výkonnost teď mám, ale neuměla jsem to prodat, dneska se to naštěstí povedlo. Jsem ráda, jak jsem to zvládla, a to jak technicky, tak takticky. Asi by nějaký pasáže šly projet líp, ale já s technikou dlouhodobě bojuju, a úplně pomalý to rozhodně nebylo. S dneškem jsem spokojená a těším se na nedělní cross – country,“ řekla po závodě Jitka pro partnerský server mtbs.cz.

Závod v cross country jsou na programu v neděli, sledovat je můžete na webu ČT Sport nebo na Redbull TV.

 

Výsledky ženy:

1. Pauline Ferrand Prevot (FRA, Absolut Absalon BMC) 20:28 min.
2. Sina Frei (SUI, Specialized Racing) +0:04
3. Jenny Rissveds (SWE, 31:Outride) +0:13
4. Linda Indergand (SUI, Liv Factory) +0:15
5. Alessandra Keller (SUI, Thömus RN Racing) +0:15

10. Jitka Čábelická (GAPP System Kolofix) +0:26

Kompletní výsledky ZDE

Foto: Jan Brychta

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková