Tour de Feminin 2021. Celkové vítězství pro Britku Joss Lowden, nejlepší Češkou se stala Tereza Neumanová

Britská závodnice Joss Lowden vyhrála 4. etapu závodu Škoda auto Tour de Feminin a stala se také celkovou vítězkou. Nejlepší českou závodnicí byla olympionička Tereza Neumanová, Nikola Nosková ze závodu pro zranění odstoupila

Poslední a nejtěžší etapa Tour de Feminin se startem ve Varnsdorfu a cílem v Krásné Lípě měla 114,6 km celkovým převýšením 2136 metrů a byla protkaná devíti vrchařskými prémiemi. A rozhodla o celkové vítězce, která předvedla naprosto suverénní jízdu.

Britka zaútočila více než 60 kilometrů před cílem a přijela s náskokem 5 minut před pronásledovatelkami Morgane Coston, 7 minut před Ortegou a Limpens a 8 minut před hlavní skupinou, kde byla i Tereza Neumanová. Kromě etapového a celkového vítězství si připsala triumf ve vrchařské soutěži.

Tam jsme se české radosti nedočkaly, Nikola Nosková Nikola Nosková, před startem etapy na devátém místě i pozici nejlepší domácí závodnice, vzdala kvůli pádu v samotném začátku etapy a s bolavým kolenem putovala na vyšetření do nemocnice.

Němka Corinna Lechner jedoucí ve žlutém dresu nedokázala v těžkých stoupáních v Lužických horách reagovat na útoky lepších vrchařek a dojela v hlavním poli. O žlutý dres sice přišla, ale zajistila si zelený trikot pro vítězku bodovací soutěže. Nakonec nejlepší domácí závodnicí byla olympionička Tereza Neumanová na 21. místě. O místo zpět se umístila Nikola Bajgerová, která se blýskla 4. místem v sobotní etapě. 

„Tour de Feminin je za námi. Domů si odvážím 21. místo v celkové kvalifikaci a dres nejlepší Češky v závodě. Jsem ráda, jak jsem závody zvládla a hlavně že jsem to přežila zdravá, protože to byl občas docela masakr. Teď už je přede mnou jen jedno, olympiáda. Děkuji czechcycling za možnost zde startovat a mít tak kvalitní přípravu před OH“, podělila se o dojmy na sociálních sítích.

 

Kompletní výsledky ZDE

Zdroj: CSC
Foto: Josef Vaishar

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková