Úvodní závod Českého poháru v cross country bez Jitky Čábelické

Již tento víkend hostí moravská metropole první díl českého poháru v cross country

První závod Českého poháru horských kol XCO je tu. Brno bude jeho první ze šesti destinací. Závod je zařazen do kategorie C1 stejně jako všechny ostatní XCO podniky konané v rámci ČP.

Úvodní podnik v Brně se pojede na osvědčené trati z mistrovství Evropy 2019 v areálu Anthropos. Žádné velké změny od té doby na trati neproběhly, ještě ale mohou nastat, vše se ale bude řídit počasím.

“Jestli bude pršet, budeme zavírat kvůli bezpečnosti nejtěžší kamenité sekce. Pro elitní muže je asi necháme otevřené, pro elitní ženy pak uvidíme podle počasí. Startují společně s kadetkami a juniorkami a rádi bychom předešli případným zraněním. Připravené jsou ale případně i objížďky nejtěžších pasáží,” uvedl Lukáš Vlach, ředitel brněnské tratě, který dále dodal, že i příští rok se s podnikem v Brně počítá, areál Anthropos by měl ale doznat větších stavebních úprav ve volnočasový areál, na kterých se začne pracovat nedlouho po závodě. 

V úvodním závodě bude chybět Jitka Čábelická, která se účastní závodu v italském Nalles, kde se koná tradiční Sunshine Race, zařazený do HC. Česká šampionka má svůj závodní program naplánovaný s prioritním cílem-sbírat co nejvíce UCI bodů do olympijského žebříčku. 

V elitních ženách pak bude o nejvyšší příčka bojovat Githa Michiels (BEL, CPX Scott), Jana Czeczinkarová (LIV Mistral), Tereza Tvarůžková (Express CZ Tufo Team Kolín) či Karla Štěpánová (Cyklostar Head Pirelli) a nezapomeňme ani na silné Polky Podgorskou a Szczecinskou, týmové kolegyně Ondřeje Cinka. 

Termínový kalendář Český pohár MTB XCO – IZOMAT CUP 2022

  • 2.-3. dubna            Brno, C1
  • 23.-24. dubna        Město Touškov, C1
  • 21.-22. května        Zadov, C1
  • 4.-5. června           Bedřichov, C1
  • 23.-24. červenec    Stupno- MČR
  • 13.-14. dubna        Harrachov, C1 XCO, MČR XCC 
Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková