Novinky od Specialized – posuň svůj limit na trailech

Také patříte mezi ty, co se zvědavostí vyhlíží, jaká překvapení přinese nová kolekce Vaší oblíbené značky ? Ať už se to týká nabídky kol, oblečení nebo cyklo doplňků ? Přinášíme report a také video z jedné pohodové akce, na které představila své některé novinky zn Specialized.

Značku Specialized asi není třeba dlouze představovat. Široká nabídka kol, pro chlapy, dámy i dětičky různého věku, na silnici , do terénu, ale i do města, v cenovém rozptylu, kde si vybere skutečně každý. A koly to rozhodně nekončí – v nabídce je kupa doplňků s výrazným či decentním „S“ , od dresů, vestiček, kraťasů až po různé tipy helem.  Ten, kdo je se značkou ztotožněn, se zvědavostí vyhlíží, co zajímavého přinese kolekce v dalším roce.  Pravda, možná Vám přijde v zkraje června předčasné  představovat novinky  r . 2016, ale chceme se alespoň o první zážitky podělit. Značka Specialized a její tým připravil před třemi týdny v zázemí broumovského kláštera akci TRAIL DAYS – den pro novináře a víkend pro veřejnost, kdy se představovaly některé  „hot“ produkty  pro příští sezónu.

Rhyme  – dámská podoba kultovního Stumpjumperu . Celoodpružené kolo, s dámskou geometrií  a dalšími vychytávkami. V tomto případě  extrémně krátkou  zadní stavbou a nízko položeným středovým složením, specificky dámským Rx laděním tlumičů ( lze nastavit funkční a výkonné tlumení i pro jezdkyně lehké váhy).   Jde o bike určený pro trailové ježdění, proto disponuje předním i zadním zdvihem 150 mm, což nabízí komfortní jízdu i v hodně rozbitém terénu.  Polohovatelná teleskopická  sedlovka  Command  Post IRcc  Vám  umožní najít v každém okamžiku nejvhodnější pozici, kterou pro jízdu potřebujete.
Oproti pánské verzi jsou všechny modely vybaveny rozměry kol 650B ( u jiných značek 27,5´´),díky čemuž je kolo hravé a výborně ovladatelné. A je tu ještě jedna alternativa –  650B+ /tj. s ještě trochu baculatějšími plášti, označovaných jako 6 Fattie.  Tyhle pláště na polovině cesty k Fatbike přináší  výrazně větší přilnavost a poměrně malý nárůst hmotnosti. Až otestujeme, podělíme s Vámi o zkušenosti.

Karbon nebo hliník ?
Vybírat můžete z trojice modelů : dva karbonové a jeden hliníkový. A barevnost ? Nám padnul na první pohled černý mat s decentní fialovou přízdobou- ten by všem Dámám na kole skutečně slušel !Kdo chce upoutat, jistě ho potěší pěkná pastelová modrá s žlutými liniemi.
Kam s nářadím či jinými holčičími nezbytnostmi ? Na tomto pracoval tým specialistů téměř pět let a vymysleli hodně šikovnou věc : zapamatujte si zkratku SWAT.
Pod horní rámovou trubku si schováte Specialized nářadí , novinkou je SWAT door – což je označení schránky, zbudované uvnitř v dolní rámové trubce ! K tomu, aby věci byly pěkně usazené, slouží specielní  elastický obal, do kterého vše zabalíte, tedy nic nechrastí, nerozbije se.

 

Ambush – helma, která chrání, sluší a nevíte o ní !
Začnu přehledem barev, ačkoliv ryze dámský model je v tyrkysové, mnohé z žen padne i pánská varianta a tam asi budete chvíli váhat, protože výběr je z pěti barevných kombinací – od zářivě zelené, přes nepřehlédnutelnou oranžovou, až po bílou s nenápadnou boční linkou.
Helma Ambush je parťačka na trailové vyjížďky a vy si jí oblíbíte hned z několika důvodů : je velmi lehká, s váhou 247 g ve srovnání s konkurencí  patří na špici. Ale zároveň díky specielní konstrukci (patentované aramidové výstuze Inner Martix) i pevná, odolná při nárazu.
Když jsem zmiňovala, že vám může padnout i pánský model, vyzkoušela jsem si sama na sobě – je to díky jemnému systému stahování, integrovanému přímo do skeletu přilby.

SWAT kraťasy – řešení na jízdu bez batůžku
Trailový „outfit“ znáte:  volný dres bez kapes, volné kraťasy, batůžek na záda, kam schováte klíče, mobil a další nutnou výbavu na kolo. Pokud patříte mezi ty, kterým  batoh na zádech vadí, můžete vyzkoušet  kraťasy SWAT , „vyzdobené“ řadou kapsiček na zádech, na bocích, které pak zakryjete volným dresem a máte vystaráno J

Atlas Knee Pad – lehký doplněk pro vaší ochranu
Své tělo zdobíme raději jinak, než odřeninami a šrámy.  Pro ochranu na enduro vyjížďku, kde přeci jen tu a tam nějaká kolize může přijít, nabízí Specialized lehké chrániče. Jde o velmi skladný model, se specielní absorpční hmotou právě na koleni, která při nárazu ztvrdne. Ostatní materiál je prodyšný a střih uzpůsobený pro  bezproblémové šlapání.

Tak se těšte na brzké čtení o zážitcích z testování některého trailového speciálu 🙂

A ještě slibované video z akce…
https://www.youtube.com/watch?v=gn7cQZNJpNM

Autor: Kaja P.

img89a2857f1151fcdfbad105593668ef75SpecializedSJFSR_ambush_cl

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková