Fotogalerie k snědku – Inspirace pro šikovné hospodyňky zamilované do cyklisty

Až bude deštivý den a nebo budete chtít udělat překvapení a vytvořit dárek nějakému ” bikeholickovi” ….

Možná si před rodinnými oslavami lámete hlavu, jaký vybrat dort nebo pohoštění pro někoho blízkého, jehož vášní je cyklistika. Přinášíme vám originální fotogalerii tipů nejen na sladké slavnostní dorty, ale třeba také na snídaně. Vsadíme se, že udělají vašemu cyklistovi velkou radost.

3

Jak uvidíte sama, když si galerii proklikáte, fantazii se meze nekladou. Hodí se samozřejmě všechno, co má kulatý tvar. Dají se spojovat jednotlivé dorty, nebo třeba kulaté sušenky kvalitní polevou. Mrkněte se například, jaké krásné kolo se dá udělat ze dvou Fidorek, čokolády Toblerone (schválně, jestli jste si všimla, že vypadá jako stojan na koloJ) a pár trubiček (ať už vyberete hořické, nebo nějaké jiné na trhu).

Některé dorty jsou náročnější na přípravu, fotky ale mohou dobře posloužit jako předloha pro profesionální cukrářku, které budete výrobu zadávat.

Kolo poskládáte na talíři také z různých druhů ovoce nebo zeleniny, nakreslit je můžete cukrářskou polevou na obyčejné muffiny. Abyste nebyli přeslazení, podívejte se na to, jak vypadá kolo z vajíček a´la volská oka. Uhlídat je na pánvi, aby se nerozjela, dá trochu práce, ale výsledek stojí za to!

TIP redakce: Nakreslete tenkou linkou polevy jednoduché kolo na pečicí papír. Nechte ztuhnout a opatrně sundejte. Získáte krásnou ozdobu například na kopečky krémů – záleží na tom, jak budou vaše bicykly velké.

Autor: Jana D.

 

 

 

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková