Karla Štěpánová zvítězila na blátivém Trek Bike Night

Bikerka Karla Štěpánová, z týmu Kona Cycling Point vyhrála druhý díl nočního seriálu Trek Bike Night MTB. Obdiv zaslouží i dalších pět statečných žen, které se postavily navzdory skutečně nevlídnému počasí na start. Jak dokončily a jak jim to slušelo při vyhlášení se dozvíte v naší reportáži….

Včera večer se konal druhý díl nočních závodů Trek Bike Night. Včera večer a taky téměř celý den pršelo. Rtuť teploměru se tetelila kolem 5-6 stupňů, většina běžných smrtelníků byla ráda, že může užívat teplo domova a kdo chtěl sportovat, asi upřednostnil vlídné zázemí nějakého fitnes centra.  To ale neplatilo pro téměř  80 bikerů, mezi které patřilo i 6 statečných dívek. Prostě  nejen pro „colalokový“ nápoj platí že „když miluješ, tak musíš“ !

Závod v hostivařském lesoparku není žádná výletní pohodička po štěrkových cestách, naopak – tato oblast disponuje krásnými singlíky , technickými úseky. Když je sucho, frčí to, když zaprší, tak klouže – a hodně. Každý, kdo se včera postavil na start, prokázal velký díl bikerského umění a byla radost sledovat i 6 statečných holek, jak se parádně s tratí popasovaly. A co je nejvíc – před i po závodě byly jak sluníčka- v tváři  úsměv a radost ze zážitku. A že bylo bláto ? No a … na vyhlášení už čisté, voňavé.

Hanka Falcová ukázala, že to na blátě umí....
Hanka Falcová ukázala, že to na blátě umí….

Vítězka byla v podstatě už předem jasná- na start přijela mistryně republiky, Karla Štěpánová .  Po odpočinku, který měla po náročné a úspěšné  sezóně,  její první zahřívací závod.  Jela ostře, bok po boku s chlapama, povzbuzování jejího manažera bylo slyšet hodně daleko.  To, že naopak ona vyhecovala k intenzivním  výkonům řadu mužských protějšků, bylo vidět i slyšet na trati –s úsilí v jejich tvářích i komentářů od povzbuzujících diváků : ..“Přidej, kousek za tebou je první ženská…“. My jen dodáváme, že je to sakra dobrá ženská….vždyť dokáže  v náročných svěťákových závodech  zajet umístění v první třicítce.

„ Po dovolené, kterou jsem strávila v Alpách, už začínám trénovat. Úplné volno jsem ale neměla, moji rodiče jsou v skvělé formě, chodily jsme společně  4 – 6 hodinové pěší túry, jejich tempo mě až překvapilo!  Na kole trénuji týden, chystám se na pár cyklokrosů, tak je tohle bezva příprava. A zábava.“  řekla jako vždy usměvavá Karla v cíli.
Náročné podmínky měly vliv na větší odstupy mezi jednotlivými závodníky- a to nejen mezi ženami. Madla Fantová, vítězka prvního závodu, do cíle přijela 6 minut za Karlou, na druhém místě, ale zároveň i jako vítězka kategorie „ženy zkušené“.  Na třetím místě Míša Pačáková, která mimochodem přijela na start závodu na kole- a po závodě a vyhlášení, jí čekala ještě zpět. My víme, kde získává takovou odolnost a už máme domluvený rozhovor- máte se na co těšit ! Na pomyslné pódium se vešly ještě Hanka Falcová, kterou dělilo od třetího místa pouhých 30 vteřin. S tratí se statečně poprala i pátá, Bety Pourová.  S třetího místa v průběhu závodu odstoupila loňská suverénka, Petra Krtičková, které praskl řetěz a tak bylo po šancích. Petra si ale určitě bude chtít spravit hned za týden, kdy seriál pokračuje závody na Točné.

Dámy – dobré jste ! A kdo se přidá příště ?

Výsledky:
1. Štěpánová Karla, Kona Cyling point 45:31.8
2. Fantová Malda, Planet toys cycling 51:24.2
3. Pačáková Michaela 55:21.6
4. Falcová Hana, Alltraining.cz 55:52.3
5. Pourová Alžběta, 1:04:16.9
6. Krtičková Petra, DNF

Autor: Kája P.
Foto: Barbora Klap, Maky Markéta M.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková