Kolo jako šperk ! Holky z Czech mix teamu chystají kalendář

Kolo jako šperk – taková bude podoba ženského cyklistického kalendáře pro r. 2016. Kdo bude fotit ? A které české reprezentantky z Czech Mix Teamu v kalendáři uvidíte ? Pro DNK nám poskytla informace koordinátorka akce, Veronika Kotalová…

Již počtvrté se sejdou české cyklistky Czech Mix Teamu, aby nafotily kalendář pro nadcházející rok. Dámy touto cestou jednak děkují partnerům a sponzorům, kteří českou ženskou cyklistiku podporují, ale také díky prodeji kalendáře mezi fanoušky cyklistiky, získávají  finance na zahraniční závody v nadcházející sezóně.

Loňské focení….načesat, nalíčit a do akce…

Letošní focení proběhne již tento víkend za podpory několika partnerů, ubytování poskytnou lázně Karlova Studánka, kolekci oblečení dodá butik Yvonne König, jehož majitelkou je maminka slavného českého cyklisty, Leopolda Königa,  sportovní vybavení bude od spol. Hape Sport. A spoušť fotoaparátu bude po dva dny mačkat Anton Vos, bratr nejúspěšnější cyklistky posledních let, Marianne Vos. Není tedy pochyb, že se mají cyklističtí fanoušci na co těšit.

Od myšlenky přes realizaci, až k hotovému dílu – to je spousta práce. Letošní organizace se ujala aktivní závodnice, Veronika Kotalová, které jsme se zeptaly na pár zajímavostí z příprav.

Veroniko, letošního focení se ujal zahraniční fotograf, Anton Vos, jak se vám tenhle „kousek“ povedl ?
Myšlenka focení se zrodila už na cyklokrosovém MS v Táboře, v loni, kde byl také Anton Vos. Velmi dobře se zná s Michalem Frantíkem, jsou přátelé. Konečná domluva pak proběhla na závodech v Holandsku, které se jely v rodišti Vosových a na které dostal Czech Mix Team pozvání.

Můžeš prozradit alespoň nějaká jména, na které se v kalendáři můžeme všichni těšit ?
Fotit bude 12 cyklistek. Kromě již známých tváří se nově v kalendáři objeví např. Elen Vaníčková, Aneta Rotterová, Tereza Gargelová. Dali jsme prostor také mladým nadějím a na focení pozvali Adrianu Klimkovou, která skončila kategorii juniorek a jde do žen a velmi nadějnou kadetku Markétu Hájkovou, která letos první rok zářila mezi kadetkami. Chybět samozřejmě nebude Pavlína Šulcová, která končí svou kariéru a užije si s námi své poslední focení. 

Jak náročné focení pro Vás je ? 
Všichni dorazí už v pátek večer, aby se vše připravilo a nachystalo. Spát se většinou chodí pozdě a velmi brzy se vstává,  aby se začalo s líčením a pak focením, které probíhá opravdu celý den. Neděle slouží k případnému dofocení a …..taky kritizování fotek :). Ale výsledek bude určitě povedený!
Těšíte se na „den modelky“ ?
Oproti prvnímu focení už víme do čeho jdeme. Co je potřeba zařídit, jak rozvrhnout čas abychom vše stihly. Na focení je fajn, že se po sezoně s holkama sejdeme, užijeme si trochu srandy a vyzkoušíme něco nového. Většina holek se ale velmi ráda vrací zpátky do dresu a ke svému kolu :).

Po nafocení prvního kalendáře se poměrně živě diskutovalo, byla i řada kritiků. Co by jsi vzkázala  všem, kteří ještě přemýšlí,  proč to děláte ?
S tou kritikou, pravda je že vždycky se najdou dva tábory lidí, kterým se to líbit bude a kterým ne. Kdyby ale focení kalendáře neplnilo svůj účel , nefotíme letos už čtvrtý kalendář. Opravdu díky této akci máme možnost startovat v zahraničí a je vidět že i výsledkově jdeme nahoru. Za ty roky se nám daří zvedat konkurenci mezi holkama, cyklistky tady doma  přibývají a to je jen dobře. A to je důvod proč jsem se letošního vedení focení ujala. Vidím, že naše práce má smysl !

Tak díky a ať se vám celý víkend povede !

Autor: Kája P.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková