CANNONDALE a jeho novinky pro ženy

Další z novinek pro příští sezónu, tentokráte od americké značky Cannondale. Na DNK poprvé….

Kdo se jenom trochu zajímá o horská kola, ten tuto značku určitě bude znát. Její historie je opravdu hodně bohatá, sahá až k 90 letům minulého století, kdy Cannondale představil své první kolo. A s Cannondale je již téměř 15 let i nepřehlédnutelná jednostranná vidlice Lefty. Tato americká značka má své příznivce, kteří sází na kvalitu, každoroční inovace i pestrost v nabídce. A pro příští rok se mohou těšit na dva kultovní modely Habit a F-SI těšit i dámy !

 

Habit W – celoodpružený model, na 27,5 ´´ kolech. Bike, na kterém si můžete užít hravou a svižnou cross country jízdu, ale zvládnete i náročnější traily.

V nabídce jsou dva modely- Habit W I a II. Prvně jmenovaný má karbonový rám, zadní stavbu z hliníkové slitiny, o přední pružení se postará „jednonohá“ Lefty, 2.0 , se 120 mm zdvihu.


Habit „dvojka“ je levnější verzí, rám z hliníku, vidlice RockShox Recon, na tomto kole najdete trojpřevodník , vzadu devět pastorků. Brzdy s kotouči velikosti 180 mm jsou jasnou zárukou spolehlivosti, ať už se spustíte z jakéhokoliv kopce.

 

 F-SI W  je hardtailová raketa pro xc závodnice nebo ty, co hledají bláznivě rychlou jízdu.

Tento kultovní model si oblíbilo hodně pánů bikerů. A tak si jej inženýři v Cannondale vzali jako základ a pár věcí překonfigurovali pro potřeby žen, které hledají také rychlost, dravost, ale potřebují velikost rámu, klik a dalších komponentů přizpůsobit. V nabídce jsou čtyři varianty oblíbených F Síček – dvě v karbonu, dvě v hliníku.

Karbonové krásky F-SI se liší osazením, „jednička“ má kombinaci Shimano XTR a XT (řazení a přehazovačka), levnější II. SLX,   obě disponují vidlicí Lefty, se zdvihem 100mm. I tak se F SI W I drží cenou těsně pod 100 tisíc, dvojika lehce přes 80 tis.

 

Hliníkové modely F-SI W I a II. –  tyto modely mají levnější rám i osazení, než u předchozích karbonových biků.  U obou vidlice RockShox, dražší má dvojpřevodník,  u tyrkysového modelu je trojpřevodník, osazení kombinace Shimano ( přehazovačka Alivio) a vlastními komponenty zn. Cannondale, cena víc než sympatická – 49, resp.39 tisíc.

 

Tolik představení novinek pro sezónu 2016, věříme, že některý z modelů dostaneme zapůjčený pro naše redakční testování.

Autor: Kája P.
Foto: archiv DNK, Petr Bureš

 

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková