Skvělý výkon Pavly Havlíkové v BPost Bank Trophee, skončila těsně druhá.

Opožděný vánoční dárek nadělila sobě i všem fanouškům cxklokrosařka Pavla Havlíková – v těsném souboji dojela v dnešním závodě BPost Bank Trofee na výborném druhém místě….

Šestým dílem pokračoval prestižní belgický cyklokrosový seriál BPost Bank Trophee , závodem v Loenhoutu. Skvělé druhé místo obsadila Pavla Havlíková (MRM Avalon), v závěrečném sprintu nestačila pouze na domácí závodnici , Sanne Cant. Rozhodnutí Havlíkové, po náročném sobotním světovém poháru vložit den odpočinku a vynechat nedělní Superprestige se ukázalo jako správná volba.

„Dneska pro mě asi nejvíc ideální trať. Sucho a fofr se spoustou krásných technických úseků. Od začátku se mi zdálo, že se moc nejede, tak jsem si mohla těch 40 min náramně užít. Nakonec to byl dost taktický boj ve třech lidech, který se mi zcela nepovedl. Jít do spurtu z první pozice nebylo vůbec ideální, ale stalo se. Tak jsem za to rafla a dupala, co to šlo. Podium je super, ale ten kousek mě bude asi chvilku mrzet. Druhý flek je ale fajn, potvrdilo mi to, že se zase vracím zpět“, přiblížila Pavla napínavý závod, který se rozhodl spurtem na cílové pásce. Po menších zdravotních problémech, které ji omezily těsně před vánocemi, se opět ukazuje její letošní forma.

A co čeká Pavlu dál, v závěru roku ?
„Žádná pauza, cirkus jede kvapem dál. V pátek další BPost Bank Trofee v Baalu a v sobotu jedu hájit vedoucí pozici do Švýcarska na EKZ cross tour v Meilenu. Pak hodím nohy hore, otevřu okno a budu čekat na formu pro další víkend“, s úsměvem komentuje náročný program cyklokrosové profesionálky.

Autor: Kája P.
Foto: cyklokros.cz

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková