Rabobank-Liv představil svůj tým pro rok 2016

TOP tým světové silniční cyklistiky Rabobank -LIV představil složení pro letošní rok i cíle svých největších hvězd, Pauline Prevot i po zranění vracející se Marianne Vos ….Podívejte se i na týmové video z jednoho společného dne…

V nizozemském Arnhemu, se minulý týden představil jeden z nejlepších světových týmů,  Rabobank – Liv.  Po úspěšném roce 2015, kde tým posbíral velká vítězství na důležitých akcích včetně etapového závodu Giro Rosa, a také La Course Le Tour de France v Paříži, tým letos zachovává  své jádro, včetně francouzské senzace Pauline Ferrand- Prevot, která v posledních dvou letech získala světové tituly v silniční cyklistice, cross-country i cyklokrosu.

Tento rok také znamená návrat Marianne Vos, která se v posledních deseti letech ukázala, jako nejvíce dominantní osobností v závodní cyklistice. Vos byla z důvodů vleklého zranění nucena v minulé sezóně vynechat většinu  závodů, ale nyní je zpět a v tomto roce se zaměří na olympijské hry v Riu.
” Nyní teď trénuji a fyzicky se cítím skvěle,” řekla Vos. “Každý týden sama vidím, že jsem schopná zvládnout více a více. Znovu se cítím jako cyklistka a těším se, že budu součástí pelotonu. Očekávání jsou, že na jaře přijde úplný comeback – ačkoli přesné datum mého prvního startu nebylo ještě rozhodnuté. Spolu s trenéry vybereme  konkrétní závody. “

Historický zápis členky Rabobank -LIV.
Tři tituly během 12 měsíců – to se povedlo zatím jedinému cyklistovi na světě a tím je právě 23-letá Francouzka, Pauline  Ferrand-Prevot . I ona se se zaměří na olympijské hry, kde chce bojovat jak v cross country tak i na silnici.  “V této sezoně doufám, že zajedu dobře jak na horském kole tak i silniční závody,” řekla. “Program v Rio de Janeiru umožňuje stihnout a připravit se dobře na oba závody.”

V letošním roce se vrací i 25-letá holanďanka Anna van der Breggen, která měla v roce 2015 pauzu.  V minulosti vyhrála některé z velmi prestižních závodů v ženské cyklistice, včetně Giro Rosa, La Flèche wallonne a La Course Le Tour de France. “Mám vytyčených  17 krásných závodů v kalendáři UCI, včetně Giro Rosa, kde se sejdou nejlepší týmy a cyklisté,” řekla van der Breggen.

Koos Moerenhout manažer týmu RaboLliv řekl, že pestrost týmu je zaručena jak stabilními závodnicemi, tak i příchodem několika nových tváří, včetně 18-leté Yary Kastelijn (NED).  Další novinkou letošní sezóny je první ženský UCI World Tour, který nahrazuje starý formát Světového poháru.
“Na prvním místě je pro mnohé olympiáda, ale jako tým máme také naše další zaměření, kterým jsou právě závody Word Tour,” řekl Moerenhout.

Všechny závodnice v Rabo-Liv týmu budou trénovat a závodit na Liv kolech včetně časovkářského speciálu Envie Advanced  (http://www.liv-cycling.com/showcase/envie-advanced-pro/) .

Rabobank-Liv Team 2016:

Lucinda Brand (The Netherlands)
Anna van der Breggen (The Netherlands)
Pauline Ferrand-Prevot (France)
Marianne Vos (The Netherlands)
Shara Gillow (Australia)
Thalita de Jong (The Netherlands)
Yara Kastelijn (The Netherlands)
Roxanne Knetemann (The Netherlands)
Jeanne Korevaar (The Netherlands)
Anouska Koster (The Netherlands)
Kasia Niewiadoma (Poland)
Moniek Tenniglo (The Netherlands)

https://youtu.be/MX48bQhNycg

Autor: Kája P.
Foto: archiv týmu, DNK

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková