Hurá s dětmi na závody! Přidejte se k nim.

Minulý víkend počasí příliš venkovnímu dovádění nepřálo a přesto se na startu dětského závodu v Osečné sešlo téměř dvě stě malých cyklistů. Děti pohybu milují a těší je i vaše pozornost i společně strávený čas, takže představujeme další ze seriálů, kam můžete jako rodina vyrazit…..

Před týdnem jsme představily seriál závodů BIKECLINIC CUP, který má první závod tuto neděli, Dětský MTB cup, jenž si odbyl premiéru minulou sobotu a zmínily jsme i největší seriál na českém území, Kolo pro život, které se těší na malé a velké závodníky o tomto víkendu, konkrétně v sobotu, v Letech u Dobřichovic.  Přinášíme další z tipů, kam se s vašimi dětmi zapojit a kde můžete vyzkoušet závodní a přitom pohodovou atmosféru i Vy, jako rodič.

Neděle s BabyBikers.

Již šestý ročník seriálu závodů pro děti do 15 let s názvem Čerčany BabyBikers si získává stále větší oblibu..
 Závody a hlavně zázemí se každý rok mílovými kroky vylepšuje a závody lákají čím dál větší počet účastníků. První ročník byl doslova a do písmene závodem potomků organizátorů, udělala se čára do prachu a jelo se. Po pár letech je vše jinak, je cateringový vůz, nafukovací brána, závěrečný galavečer a předávání cen, každé dítě po každém závodě dostane diplom, medaili, sladkou odměnu. Seriál čítá pět závodů, rozložených po měsíci, vyjma prázdnin.
Kategorie od nejmenších až po patnáctileté, s velmi zábavným pojmenováním: Babetky, Poletuchy, Chrti…a to se dětem líbí! Tratě jsou citlivě vybírány délkou i technickou náročností.

Součástí seriálu je vložený závod rodičů Čerčany MentorBikers v kategoriích Maminky a Tatínkové. Pro aktivní rodiny je vypsaná i soutěž rodinných týmů, která děti ohromě baví. Není nad to být dětem příkladem, co říkáte?

Termíny závodů:

24. 04. 2016 O pohár Hrdlička s.r.o.
29. 05. 2016 O pohár RoRace Teamu
19. 06. 2016 O pohár obce Čerčany
11. 09. 2016 O pohár PolemnEpolem
02. 10. 2016 O pohár MiniMahacupu

Více info: http://bb.cesyk.cz/propozice/

Bike Ranch Cup – závody pro děti i dospělé zahajuje v neděli

Další ročník seriálu závodů, které se konají v legendární pražské Višňovce, navazuje na úspěšný loňský rok. Opět se účastníci poperou o body v pěti závodech, ti co absolvují minimálně tři akce, pak postoupí do závěrečného finále.

Prezentace dětí je od 9 hodin. Start je v 10 hodin, začíná se tradičně závodem odrážedel, dále se pokračuje kategoriemi dle velikosti kol 12“,16“, 20“, 24“ a sloučenou 26“,27,5“29“.
Dospělí začínají závodem ligy  D ve 13 a po hodině pokračují další ligy. Liga A startuje v 16 hodin.

Nasazení do závodů probíhá dle výkonnosti. Liga D je ligou, kde startují závodnice a závodníci nejslabší kategorie. Naopak A liga je závodem zkušených bikerů. Díky tomuto řazení si zajezdíte s podobně silnými soupeři. Po každém závodě tři nejlepší postupují o ligu výš a naopak tři nejhorší padají níže. Takže je stále o co jezdit.

Vyhlášení dospělých probíhá po každém závodě, takže se nezdržíte.
Organizátoři z týmu KELLYS BikeRanch, v čele s Michalem Doušou nachystali program závodní i zábavný tak, aby si to v parku Višňovka užila celá rodina. Jako lákadlo pro doprovod je tu například možnost okouknout a ochutnat kulinářské lahůdky od  profesionálů, kteří budou grilovat na dřevě. Mobilní poradna sportovní lékařky vám zas může zodpovědět otázky týkající se vaší fyzické stránky. Pro děti zmrzlina zdarma, pro dospělé káva…

Termíny závodů :
24.4.2016
29.5.2016
12.6.2016
10.7.2016
14.8.2016
2.10.2016 velké FINÁLE

Více info: http://www.bikeranch.cz/cup/

Autor: Kája P.

 

 

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková