Překvapení z Langenlois – čtvrtá dojela Jana Czeczinkarová!

Teprve osmnáctiletá závodnice týmu Sram Mitas Trek, Jana Czeczinkarová, skončila v absolutním pořadí žen na 4. místě a stala se tak nejlepší českou reprezentantkou v rakouském pohárovém závodě Kamptal Klassik Trophy. Z půlminutovou ztrátou dojela jako pátá Jitka Škarnitzlová, nejlepší z čtveřice, jenž usiluje o olympijskou nominaci.

Víkendové klání, kdy se na startu vystřídaly všechny věkové kategorie, zakončily v neděli, za příjemných jarních teplot,  elitní ženy a muži. Obhájkyně loňského vítězství, Maja Wlozcowska se s tratí poprala nejlépe a z rakouského Langenlois si veze cenné prvenství. Druhé místo patří čínské reprezentantce Ren Chengyuan, třetí pak dokončila závodnice týmu Ghost Factory, Elisabet Osl.

Byť pod medailovými stupni, ale naprosto spokojená, přijela na parádním čtvrtém místě sympatická blondýnka, Jana Czeczinkarová (Sram Mitas Trek). Loňská suverénka juniorských klání, je letos prvním rokem v kategorii do 23 let. O jejích kvalitách napověděla jak zimní cyklokrosová sezóna, když ovládla celkové pořadí, ale i druhé místo na Pražském poháru, který se jel minulý týden. V Langlenlois si trať i průběh závodu pochvalovala. Pro server mtbs.cz řekla : “Na Zličíně minulý týden to byla úplně jiná trať, samé nástupy, rovinky, takové cyklokrosové, to mi moc nesedělo. Tady to jsou dlouhé silovější kopce, to mám radši, trénuju to doma, mám to tu ráda,” rozplývala se a hned dodala: “Neznamená to, že když jsem dnes vyhrála, je to automaticky daný na celou sezonu. Ale každopádně mi to dodalo další motivaci a je to důkaz, že trénink k něčemu směřuje”.

Jitka s Janou jeli v závodě v kontaktu….

Spokojená byla i Jitka Škarnitzlová(Česká spořitelna Accolade) na 5.místě, která po celý závod bojovala právě s Janou Czeczinkarovou. Mistryně republiky Karla Štěpánová (Kona Cycling Point) dojela třináctá, Tereza Němcová-Huříková(Superior) o dvě příčky za ní, poslední z české čtveřice, která usiluje o nominaci do Ria, byla Barbora Průdková (Nutrend-Specialized), na 17. místě.více ze závodu na mtbs.cz

Ženy Elite:
1. Maja Wlozsczowska (POL, Kross) 1:20:08 hod.
2. Ren Chengyuan (CHN) 1:20:41
3. Elisabeth Osl (AUT, Ghost Factory) 1:21:07
4. Jana Czeczinkarová (Sram Mitas Trek) 1:21:49
5. Jitka Škarnitzlová (Česká spořitelna Accolade) 1:22:28
6. Janka Keseg Števková (SVK) 1:23:40
….
13. Karla Štěpánová (Kona Cycling Point) 1:27:41
15. Tereza Němcová (Superior MTB) 1:29:18
16. Johana Kolašínová (Superior Riders) 1:29:38
17. Barbora Průdková (Nutrend Specialized) 1:30:26
22. Lucie Veselá (GT Opportunity) 1:33:03
25. Vendula Kuntová (Expres CZ Merida Kolín) 1:33:43

Autor: Kája P.
Foto: Jan Rainer/mtbs

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková