Katka Nash se blýskla čtvrtým místem v La Bresse

Kateřina Nash v dnešním závodě SP ve francouzském La Bresse opět potvrdila, že patří mezi absolutní světovou elitu. Parádním a bezchybným výkonem po půldruhé hodině projela cílem na čtvrtém místě. Radost sobě i svým fanouškům udělala Karla Štěpánová, která skončila na 25.místě…

Závod elitních žen byl nádhernou a dramatickou podívanou. Noční déšť technicky a profilem už dost náročnou trať ztížil, k vidění bylo hodně pádů, které se nevyhnuly ani těm nejlepším – favorizované Jolandě Neff či Jenny Rissveds, která před týdnem v Albsadtu, také po pádu, dokázala vybojovat stříbro. Tentokrát to pro Jenny dopadlo hůř, ze závodu pro bolestivě naraženou ruku odstoupila.

Jolanda Neff (Team Stöckli) předvedla v kamenné pasáži ukázkový přelet přes řidítka, ale ani to jí nezastavilo ve famózní jízdě, která skončila vítězstvím. Tu si ještě v předposledním kole lehce zkomplikovala defektem zadního kola, kvůli kterému přišla o slušný náskok, ale dnes to byl její den a sil měla v zásobě na rozdávání.

CER_8748

Katka Nash (Luna Pro) se od startu pohybovala mezi první pěticí, kde byla také skvěle jedoucí Kanaďanka Emily Batty (TREK Word) a polská závodnice, Maja Wloczovszka (Kross). Jela velmi koncentrovaně a zejména technické sjezdy na blátě zvládala bez zaváhání. “Jelo se mi dobře do kopce, který byl dlouhý a těžký, což mě mile překvapilo. Škoda, že jsem se neudržela Catherine, která potom dojela i další holky. Ale raději jsem si jela svoje, Maja mě dojížděla, to bylo jediný, kdy jsem si zrychlila, jinak jsem to měla pod kontrolou. Hlavně kvůli sjezdům, kde se dá hodně získat, ale i hodně ztratit. Já je jezdila na jistotu, neriskovala jsem. Pro mě skvělý den,” dodala Katka pro partnerský server mtbs.cz, bezprostředně po závodě.

Katka  se nyní přesunuje zpět do USA, kde jí čeká vysokohorské soustředění. V Česku se objeví týden a půl před mistrovstvím světa v Novém Městě na Moravě. Dnes dala svým výkonem důrazně znát, že na domácím světovém šampionátu má na to bojovat o medaili.

Jen v dobrém bude na SP v La Berse vzpomínat i Karla Štěpánová, která opět o pár míst vylepšila své umístění. Pětadvacátá příčka ukazuje, že forma české mistryně republiky jde postupně nahoru. “Dneska to bylo super. Nejlíp jsem se cítila na asfaltovým kopci, kde jsem dokázala holky předjíždět. Malou krizi jsem měla ve třetím kole. Sedlo mi to i ve sjezdu, někdy jsme se tam pěkně šťouchaly, docela drsný to bylo. Bojovala jsem o každou pozici, v úplně posledním kopci jsem si to práskla, pak jsem spadla, to mě mrzí”, popisovala závod Karla.

CER_9451

Po třech závodech SP patří Katce Nash celkově 6. příčka, Karla Štěpánová poskočila na 29. místo.

Výsledky SP La Bresse

1. Jolanda Neff (SUI, Stöckli) 1:28:30 hod.
2. Catherine Pendrel (CAN, Luna Pro) +0:25
3. Emily Batty (CAN, Trek World) +0:48
4. Kateřina Nash (CZE, Luna Pro) +2:18
5. Maja Wloszczowska (POL, Kross Factory) +2:47

25. Karla Štěpánová (Kona Cycling Point) +7:31
45. Jitka Škarnitzlová (Česká spořitelna Accolade) +11:08
66. Lenka Bulisová (4Ever Cyklo Bulis) -2 kola

Autor: Kája P.
Foto: Michal Červený

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková