SP v Albstadtu: Katka Nash desátá, Karla Štěpánová vylepšení o třináct příček. Přesto se radovaly Švédky.

Šest českých žen bojovalo o UCI body, Katka Nash byla opět v desítce nejlepších, přesto bude pravděpodobně na OH v Riu chybět…

Druhý závod SP, který se jel v německém Albstadtu, zcela suverénně ovládla Dánka Annika Langvad(Specialized) a připsala si za vítězství, stejně jako v Cairns, plný počet bodů. Na senzačním druhém místě skončila Jenny Rissveds (Scott Odlo), která hned v zaváděcím kole ošklivě spadla, ale dokázala se postupně dostat do tempa a začít stíhací jízdu, která jí vynesla až na zmiňovaný stříbrný stupeň, když stihla o 10 vteřin udolat i exmistryni světa, Catherinu Pendrel(Luny Pro).  Čtvrtou, resp. pátou příčku pro sebe získaly matadorky bikových klání, Sabine Spitz a Gunn Rita Dhale-Flesja. Z českých závodnic skončila dle očekávání nejlépe Kateřina Nash, na desátém místě.

CER_4570
Pětice nejlepších….

Česko-švédský duel : chybí 66 bodů.

Dobojováno. Ani umístění v TOP desítce Katky Nash, velmi slušný bodový příděl za 30. místo Karly Štěpánové, ani přesilovka  6:2, což byl počet českých žen a Švédek v cíli SP, nepřinesly toužebně očekávaný výsledek, respektive posun v olympijském žebříčku národů o příčku výš, která by zaručovala alespoň jedno místo.
Dvaadvacetiletá Jenny Risveds  svým famózním výkonem,  kdy   proťala cílovou pásku na druhém místě, jasně ukázala, že na OH právě ona patří.  Za druhé místo byl dvou set bodový příděl, Katka Nash, byť dokončila na skvělém desátém místě, brala „pouhých“ pětadevadesát.

Rozdíl už nedokázaly dohnat ani další bodovaná umístění, Karla Štěpánová předvedla bezchybný výkon, oproti loňsku si polepšila o 13 příček, za své 30. Místo získala 46 bodů. Pak už to byly jen „drobné“, Škarnitzlová (celk.  60.) brala 8b, další české závodnice, které přijely do Albstadtu  vypomoci  (Kuntová, Němcová a Bulisová), se seřadily v sedmé desítce a každá tak dostala po třech bodech. Naopak drobný příděl pro Švédsko připsala ještě svým dvaapadesátým místem Alexandra Engen , která se tak vklínila mezi Karlu Štěpánovou a Jitku Škarnitzlovou.

CER_3968
Karla Štěpánová v akci…

Oficielní uzavření olympijského pořadí národů se uzavírá za dva dny, ale v podstatě je již hotovo. Ženský závod na OH v Riu tak bude bez české zástupkyně. Velká škoda….

 Výsledky ženy ELITE

1. Annika Langvad (DEN, Specialized Racing) 1:33:03 hod.
2. Jenny Rissveds (SWE, Scott Odlo) +1:25
3. Catherine Pendrel (CAN, Luna Pro) +1:36
4. Sabine Spitz (GER)  +2:03
5. Gunn Rita Dahle (NOR, Multivan Merida) +2:14
6. Alessandra Keller (SUI, Stökli) +3:10

10. Kateřina Nash (Luna Pro) +3:32
30. Karla Štěpánová (Kona Cycling Point) +8:39

Autor: Kája P.
Foto: Michal Červený

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková