KELLYS Limit – redakční test bez limitů.

V redakčním testování tentokrát uvízl malý cyklobatoh Kellys Limit a shodou okolností prošel nelehkou prověrkou. Výsledek? I za málo peněz můžete mít užitečnou věc…

Kellys Limit je lehký batoh o objemu 6 litrů, tedy předurčený pro kratší (jednodenní) výlety, kdy do něj sbalíte jen to nejdůležitější, sáhnou po něm i cyklomaratonci, kteří jezdí na pohodu a nechtějí podcenit nic, co by mohlo ohrozit jejich jízdu – ať jde o dostatek jídla a pití nebo náhradní duše, lepení, multiklíč, dobrou pumpičku.

_MG_6379 retuš

Námi testovaný model patří mezi barevně vyvedené produkty Kellys kolekce r. 2016. Základní je tyrkysová barva, se svítivě zeleno-černými boky, kapsami.  Slušivý kanárek, který v kombinaci s reflexními prvky zajistí vaši nepřehlédnutelnost.

Zvoleným materiálem je polyesterové vlákno, se specielní vodou odpuzující úpravou – Waterproof Design.  Právě tuto vlastnost jsme, v rámci redakční cesty na Klínovecké traily, kde celý den pršelo, důkladně prověřily. O tom ale později.

_MG_6369

Kellys Limit má několik praktických přihrádek a kapes. Asi nejdůležitější je možnost uložit do separátní kapsy vodní vak o objemu až 2 litry. Na popruzích jsou pak poutka na uchycení hadice.

_MG_6403

Na přední části batohu je malá všitá kapsička, do které se vejde pohodlně mobil, klíče od auta nebo pár traťovek.  V jeho spodní části je další, rozměrnější kapsa, která může poskytnout místo například pro pláštěnku nebo ochranný obal na batoh – ten není součástí.

_MG_6388

Odvětrání v oblasti zad zajišťuje systém AIR COMFORT, od pohledu systém jednoduchý, ale jak praxe potvrdila, dostatečně účinný.

_MG_6444

Batoh Kellys Limit disponuje i praktickou, odnímatelnou síťkou na uchycení helmy pro případ, že vaše jízda skončila a již jí nepotřebujete. Šikovné jsou i úchyty na připevnění osvětlení pro zvýšení vaší bezpečnosti při jízdě za soumraku nebo zhoršené viditelnosti.Popruhy jsou samozřejmě polstrované, délka nastavitelná, na bocích batohu jsou ještě praktické kapsy ze síťoviny.

_MG_6415

Batoh Kellys Limit byl společníkem a sluhou na dva poznávací výlety, v horkém dni na Trutnov Trails a naopak ve vytrvalém horském mžení, na Klínoveckých trailech. V prvním případě byl prioritním cílem dostatek tekutin, v druhém náhradní oblečení, pláštěnka a samozřejmě i cyklistické nezbytnosti pro případné opravy defektů. Co se objemu týče, nebyl s ničím problém, velikost 6 litrů je dostatečná. Pozitivně překvapil systém odvětrání, oproti jiným sofistikovanějším zpracování u cenově dražších batohů, to zde dostačujícím způsobem fungovalo.

kellys batoh final

V jemném, ale celodenním mrholení bylo otázkou, kolik toho voděodolný materiál vydrží. I když kapky deště po látce stékaly, přeci jen se vlhko prosadilo, ale zcela nevyhrálo. V tomto případě by vše vyřešil ochranný obal přes batoh. A nejen kvůli dešti. Při celodenní jízdě, kdy potkáte spoustu blátivých kaluží schytala spodní kapsa batohu pěknou nálož bahenních cákanců a cokoliv v ní hledat byl zážitek. Jaký, si jistě domyslíte ;). Ale to byla asi jediná slabší stránka, celkově nás batoh Kellys Limit mile překvapil, poměr cena výkon velmi příznivý, zkrátka za málo peněz dobrý sluha.

_MG_5793 PHOTO

K dostání je i v černém provedení, cena 799,- Kč, vybírat můžete zde.

Autor: Kája P.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková