AUTHOR představil kolekci 2017. Vylepšení, novinky, detaily.

Co je nového pro dámy v kolekci AUTHOR na příští rok? Bike, silnička, elektro a ještě něco navíc…

 

Kolo přeci musí být krásné. Pořizujeme si ho pro radost, nikoliv pro práci, dobrovolně, ne z donucení. Toto jsou sympatická slova majitele této tradiční české značky, Martina Havleny, která zazněla při nástinu novinek příštího roku . Proto značka Author ve své nové kolekci věnovala velký díl práce a důraz  právě na design.  Při velké prezentaci, kde byly představeny úplně všechny modely i jejich barevné variace, byla tato snaha vidět, jak u pánských kol, tak samozřejmě i v celé dámské kolekci.

Úspěšné zůstává….

ppbd9665

 

Author Instinct  a Traction, jsou pilotní modely v dámské kolekci konceptu ASL. (Author Sport Lady).  Měnit něco, co patří mezi oblíbené a dobře prodejné, by byla škoda.  Přesto u obou kol najdeme několik vylepšení. Co většina z nás uvítá, je již zmiňovaný design, takže se můžete u obou dvou kol těšit na velmi vkusně vybrané barevné kombinace.

Author INSTINCT ASL

ppbd9671

 

Nejvyšší model ve sportovní dámské řadě, jeho dvakrát zeslabovaný hliníkový rám má svůj specifický vzhled, díky lukovitě prohnuté horní rámové trubce.  Nově má letos vedení lanka pro přesmykač systémem  Side Swing. Pro vylepšení pevnosti byla na levé straně rámu vyztužená zadní stavba.

ppbd9681

 

Snaha o zachování příznivé ceny a zároveň nabízet uživatelsky příjemné kolo se výrobcům daří. Nedochází k zásadní změně ve výběru  osazení, stále se můžete spolehnout na japonské Shimano, přičemž letos je použitá řada – SLX, oproti loňskému mixu s Deore, zůstává  trojpřevodník.

Author TRACTION ASL

 

ppbd9660

 

Také 27,5“ sportovní bike, se stejnou kvalitou rámu i jeho inovacemi, kterými se chlubí Instinct. I tady je vylepšený výběr v osazení, při zachování ceny, z loňského Shimano Alivio se posouvá na  Deore.

ppbd9661

 

Majitelka se může těšit na ověřené dámské sedlo Author Fenix  a třeba na kevlarové pláště Vitoria Barzo.

Author PEGAS ASL

author

 

Model Author PEGAS ASL ve výrazném „pink“ designu. Že tuhle barvu neberete? I na tuto variantu bylo pamatováno, tyrkys provedení s růžovými linkami si jistě najde své příznivce.

 

Author MODUS. Ochutnávka z karbonu…

Jste-li srdcem AUTHOR ka a pátráte v nabídce dostupných karbonových kol, neměl by vaší pozornosti ujít  hodně zajímavý model, byť je z kategorie uni sex. Author MODUS je jedním ze čtyř zástupců karbonové řady Author Karbon 27,5“.

author-2

 

e dostupný ve velikostech 16, 17,5, 19 a 21, mohou si vybrat i zájemkyně menšího vzrůstu. Výbava MODUSU je podobná, jako najdete na dámském modelu Traction, Deorko od Shimana , trojpřevodník. A cena ta tuhle parádu určitě bude hrát při rozhodování velkou roli, karbonový hardtail stojí necelých 40 tisíc.


Author ENIGMA

ppbd9904

 

Pokračujeme v AUTHOR jízdě…a s touto novinkou to bude jízda opravdu pohodová. Trend elektrokol se u Authoru promítá i do krosové řady, pro dámy je tu pro příští nová ENIGMA.

ppbd9907

 

Kolo s dámskou geometrií,sníženou rámovou trubkou pro pohodlné nasedání, má 4 rychlostní režimy, jako pátý je „walk assist“, podpora při vedení kola.  Elektropohon Steeps E6000  od japonského Shimana, 2,6kg vážící baterie Li-Ion, připojeno speciálním adaptérem k dolní rámové trubce, nechybí návarky na montáž nosičů a blatníků.

Na silnici s AURA 22 nebo ASL

ppbd9880

 

Celé kolo nebo postavit své? Aura 22 není primárně dámský model, ale díky geometrii, osazení, designu a cenové dostupnosti může oslovit nejednu sportovkyni.  AURA 22 je určená pro ty, co se silniční cyklistikou začínají. Třikrát zeslabovaný duralový rám s geometrií, která nabídne pohodlnější posed, trojpřevodník a s ním 27 rychlostí také podpoří sportovně rekreační jezdce.

ppbd9896

 

Pokud si ráda ladíte svůj stroj na míru, opět bude v nabídce rámový set AURA ASL, tentokrát ve velmi líbivé šedo- bílo-růžové kombinaci, v lesklém provedení.  Součástí je i barevně sladěné omotávka a záslepky do řidítek, zkrátka detaily, které udělají hezký celek.

Lahůdka na závěr – skládací kolo Author SIMPLEX

ppbd9820

 

Rozhodně nejde o novinku, nicméně tento velmi prodávaný model na prezentaci poutal velkou pozornost. I tu  naší. Stačí se jen pár kilometrů projet, podívat se pod ruce mechanikovi, jak rychle lze kolo složit a hned si vás získá. Pohodlné otočné řazení (typu grip shift) na pravé rukojeti nabízí 8 rychlostních stupňů. Lehce stavitelná je výška sedla i řidítek, ve výbavě jsou i gumové popruhy na zadním nosiči, pro snadný převoz tašky, batůžku. Složení trvá při lehké zručnosti a oprvadu nenáročných úkonech kolem minuty.

ppbd9827

 

Foto: Petr Bureš

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková