Podporujeme Trutnov Trails, přidejte se taky!

Dobrá věc si zaslouží pochvalu a podporu. Tak se i my přidáváme k desítkám dalších příznivců…

 

Síť bikových stezek, kterou již třetím rokem budují bikový nadšenci  v okolí Čížkových kamenů u Trutnova asi nemusíme dlouze představovat. Traily zasazené do přírodního prostředí pískovcových skal,  a byť člověkem vytvořené, stále si ponechávají svůj přírodní charakter. I díky tomu patří mezi ty velmi oblíbené a bikery vyhledávané . I my, s redakcí DNK jsme tu pro vás sbíraly inspiraci na reportáže

tthithit_stavba1_cl

 

Ačkoliv je výstavba založena čistě na činnosti komunity, která na trailech nijak nevydělává, stihlo se již postavit okolo 16 kilometrů tratí. Což Trutnov Trails s přibližně 7000 návštěvníky řadí po bok větších center v republice, za kterými ovšem většinou stojí silní investoři.

Stavět za pomoci lopat a koleček se však nedá donekonečna, a tak je potřeba získat někde prostředky i na další stavbu. Kromě dotací od kraje a města proto nyní místní stavitelé zkouší český crowdfundingový projekt Hithit Naplní se myšlenka, že bikeři, kteří traily celoročně navštěvují, podpoří jejich další rozšiřování?

Plány stavitelů jsou nemalé, pokud se podaří dofinancovat dostavbu Kozího trailu, který má nyní 3 kilometry a do finální podoby mu ještě zhruba dva kilometry chybí, bude se pokračovat v stavbě nového. Ten už je natrasován a ponese stopy světově známého trailbuldera, Toma Pro. Tento úspěšný borec (celým jménem Tomáš Procházka),  ve třinácti s rodiči emigroval, ale k Česku má stálé blízký vztah. I proto v letošním roce podvakrát navštívil zdejší oblast a pomohl svými radami a zkušenostmi z tak velkých projektů, jako je třeba kanadský Whistler.

tthithit_stavba_cl

 

Crowdfunding je jeden z relativně nových způsobů financování zajímavých projektů, které mohou lidem něco nabídnout. Jak pojmenování  napovídá, na projekt přispívají příznivci projektu, kteří částku skládají po malých či větších částkách, jako poděkování či odměnu těm, co za projektem stojí.

V případě Trutnov Trails můžete získat od malých drobností, jako jsou placky, přes trička až po hodnotnější dárky, jako je třeba bike academy, trénink s cerifikovaným jezdcem bikeparku Whistler,Dušanem Mihalečkem. Jeho výukové jednodenní nebo ryze dámské  kempy jsme n našem portálu také představovaly.

trutnov-trails-615x320

 

Pokud se rozhodnete jakoukoliv částkou práci na Trutnov Trail podpořit, tou největší odměnou Vám bude skvělý pocit, že jste přispěli  na společný bikerský počin, který má rozhodně smysl a který můžete vy sami už od příští sezóny využívat.

Odkaz na projekt na hithitu

Společně jim v tom tímto způsobem můžeme pomoci, Trutnov Trails za to určitě stojí!

 

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková