MERIDA 2017 – Juliet zářivá i decentní.

Letos asi poslední cesta na prezentaci novinek ze světa horských kol byla za značkou Merida. Malá ochutnávka na co se můžete těšit….

Naše zvědavost, co bude k vidění při české prezentaci značky Merida byla velká, vždyť na letním veletrhu Eurobike poutal v její expozici pozornost všech kolemjdoucích barevně výrazný celoodpružený dámský bike  One-Twety 7 XT.  A my víme, že tím nabídka kolekce Julie zdaleka nekončí.  Pojďme se podívat, na co dalšího se v příštím roce  můžete těšit.

_mg_7795

 

Stejně jako u jiných značek, tak i u Meridy dostala dámská kolekce své jméno. Juliet.  Kola designovaná pro dámy, jak barevností, tak i geometrií, jsou rozdělená do dvou kategorií: Juliet Sport a Lite. Prvně jmenované jedou v trendu 27, 5“ kol, řada Lite nabízí klasické „šestadvacítky“.  My vám dnes představíme modely určené pro sportovní jízdu.

 

ONE-TWEENTY  7 . XT EDITION JULIET

zoom-thumb-picture-desktop-3704d72b7ecd03aa38830090913ba792
V našem dámském fokusu musíme začít top modelem z kolekce Juliet, celoodpruženým kolem z řady One-Twenty, které je nástupcem loňské 600 a polepšilo si ve výbavě. Na první pohled si bezesporu získá vaši pozornost a to nejen výrazným designem. I když právě barevná kombinace je první, co upoutá, malinově červená barva s výrazně žlutými logy a dynamickými pruhy září na dálku. Ale oku stejně tak lahodí geometrie rámu s jemně prohnutou horní rámovou trubkou. Tento hliníkový celoodpružený model je z větší části osazen řadou Shimano XT, majitelky potěší dvojpřevodník ale třeba i přední pevná osa Boost, která dělá kolo tužším. Cena je těsně pod hranicí 60 tisíc.

 

JULIET 7 XT EDITION a její „ sestřičky“

ppbd0595

 

ppbd0602

 

Sportovní řadu sedmadvactkových kol  reprezentují  modely Juliet 7 XT edition a další tři „sedmičkové“ Juliety, označené sestupně dle zvoleného osazení  Juliet 7. 500, 300 a 100. Jde o hardtaily, tvaru hliníkového rámu opět dominuje snížený standover. Nejvýše postavená Julieta má větší část komponentů z dílny japonského Shimana, konkrétně řady XT, nenápadné černo antracitové vybarvení dá vyniknout vašemu cyklistickému outfitu.

 

JULIET 7. 500

ppbd0609

 

ppbd0622

 

Pokud by šlo aplikovat rčení, že šaty dělají člověk také na kolo, tak u tohoto modelu byste rozhodně hádaly mnohem vyšší cenovou relaci, než ve které se Juliet 7. 500 pohybuje. Atraktivní  červený mat nechá vyniknout čistému zpracování hliníkových svárů. Osazení bylo vybráno s důrazem na zachování příznivé ceny, najdete zde Shimano Deore/SLX . Ale uznejte, není to za necelých 25 tisíc hodně povedené kolo?

 

JULIET 7. 300

ppbd0626

 

ppbd0627

 

Poslední z představovaných modelů, který máme v kolekci Juliet Sport je kolo s rámem ve stejné kvalitě jako vyšší modely.  Juliete 7. 300 je z větší části osazena komponenty  Shimano Deore, které pro rekreační vyjížďky nabízí dostačující funkčnost. Kola jsou v pěti velikostech a cenou necelých 20 tisíc patří k cenovým lídrům ve své kategorii.

Merida má ve své nabídce i řadu uni sex modelů, s klasickým rámem, v dostupných velikostech i pro drobnější ženy, nechybí ani současný trend elektorkol. Tak se můžete společně s námi těšit na redakční test některého ze zajímavých modelů této německé klasiky, která v r. 2013 oslavila své 25. výročí od svého založení.

 

Autor: Kája P.
Foto: Petr Bureš

 

 

 

 

 

 

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková