Kam vyrazit? Silvestrovské a novoroční vyjížďky

Nuda v Brně? Kdepak! Naháči se tam budou prohánět. Ale nudu nečekejte ani v Praze, Znojmě, Písku… Tam i na mnoha dalších místech na vás čekají silvestrovské a novoroční vyjížďky nebo jiná cyklo zábava.

Poslední dny v roce patří zábavě, pro mnohé z nás musí zůstat v nabitém programu místo na silvestrovskou nebo novoroční vyjížďku na kole. Je jich spousta, my jsme  pro vás vybraly několik tradičních a zajímavých akcí, kam se můžete také zapojit.

 

Silvestrovská jízda ve Znojmě

Poslední den v roce se již poněkolikáté pořádá znojemský Cykloklub Kučera silvestrovskou vyjížďku. Nejedná se o oficiální akci klubu, ale o vyjížďku všech znojemských bikerů, kteří rádi vyrazí za jakéhokoliv počasí. Odjezd je v 10:00 od obchodního domu Dyje na náměstí TGM. Návrat je dle pořadatelů plánován ještě v letošním roce…

http://www.cykloklubkucera.cz/view.php?cisloclanku=2016120003

 

Cyklistická show v Poběžovicích u Holic: Poslední kopec

Náš tip není na klasickou vyjížďku, ale rozhodně se můžete zapotit a nebo alespoň pobavit. Rozlučková akce se sezonou 2016 „Poslední kopec“ v sobě skrývá úkol co nejrychleji zdolat tři stovky metrů dlouhý výjezd do kopce. Někteří odvážlivci se do toho pustí v kostýmech, o zábavu a veselou náladu bude rozhodně postaráno. K tomu jistě přispěje i kapela Alice. Vítěz letošního ročníku si odnese krásnou plastiku, která vznikla v dílně uměleckého kováře, Petra Vondrouše. (pozor,koná se 30.12.!)

https://www.facebook.com/pg/poslednikopec00pk

Silvestrovský cyklokros v Terezíně

Kdo nezapře srdce závodníka ani v samém závěru roku, má příležitost vyrazit na jednu z velmi tradičních akcí. Pod záštitou starosty Terezína pana Daniela Trapaniho proběhne na Bohušovické kotlině tradiční 55. ročník Silvestrovského cyklokrosu, konaný zároveň již jako 11. ročník memoriálu Pavla Sládka. Závodit se bude jak v kategoriích vypsaných pro licencované závodníky, tak i v kategoriích pro příchozí. Nemusíte mít cyklokrosový speciál, stačí vám bike.

Detailní rozpis závodu naleznete na: ckslavojterezin.cz

 

 

Pravá bikerská – 4 hills

Tradiční vyjížďka “4 hills” pro bikery z Prahy a okolí povede modřanskou roklí, hravými traily Točné, nevynechá klasiky jako je Malá a Velká maturita, projede se Károvským údolím. Zakončení s pohoštěním bude vskutku zasloužené po zdolání nejen 4 kopců, ale i několika technicky obtížnějších úseků.

Sraz v 10.00 na parkovišti u Meteorologické stanice na Praze 4- Modřanech. Návrat plánují organizátoři kolem 16 hodiny, což už samo o sobě vypovídá, že nějakou zdatnost bude vyjížďka vyžadovat.


https://www.facebook.com/events/1196734587074884/

 

 

Berete za své přísloví „jak na Nový rok, tak po celý rok“ ? V tom případě nesmíte chybět na novoroční vyjížďce na kole. Pokud se chcete přidat do nějaké skupiny, zde mátě několik tipů na novoroční klasiky, v nejrůznějším pojetí i startovním čase….

 

Novoroční vyjížďka na Cukrák

Tři čtvrtě století dlouhá tradice novoroční vyjížďky se závodním nádechem odstartuje i letos u smíchovského železničního mostu. Patnáctikilometrová trasa končí na vrcholu Cukráku, a i když se nemíníte zničit  pro prestižní pocit vítězství, účast na vyjížďce stojí za to. Akce tradičně startuje již v 9.00 hodin, což je po silvestrovském veselí brzký start a prověří morálku nejednoho cyklisty.
mm

Nahatá novoroční vyjížďka v Brně na podporu cyklo dopravy

Se silvestrovským nádechem bude tato městská jízda, na podporu cyklodopravy v Brně. Sraz je naplánován na 1. ledna v 15 hodin, pod ocasem na Žirafáku” (Moravské náměstí u sochy Jošta). Na programu je projížďka městem, s následným zahřátím v Lázních Rašína, s možností využít saunu nebo bazén. Vhodné pro kola i  koloběžky.

Dresscode: oblečení je možností, nikoli podmínkou :).

https://www.facebook.com/events/146318962517664/

 mm

Brno podruhé : Tradiční novoroční vyjížďka

Přímo z centra moravské metropole, ze Svoboďáku, odstartuje 1.1.2017 tradiční novoroční vyjížďka s cílem u brněnské přehrady. Mezitím se ale cyklisté ještě zastaví na brněnském velodromu, kde absolvují čestné kolečko a společnou fotografii. Cíl pomyslného závodu z velodromu na Prýgl je za hrází před hospodou U Lva.

www.favoritbrno.cz

 

 

Cyklošvec jede Novoroční jízdu v Písku i Vlašimi

Hodně aktivní je skupina cyklistů kolem prodejen Cyklošvec, na společné vyjížďky můžete vyrazit jak na Silvestra, tak i na Nový rok. Poslední den v roce je sraz naplánován na 9:30, naopak před novoroční jízdou si můžete notně přispat, první společné šlápnutí do pedálů je naplánováno na 13 hodinu.

Partička z Písku se potká u restaurace U Bašuse, pojede se do Sedlice a zpět.

Ve Vlašimi je naplánován sraz u prodejny Cyklošvec a účastníky čeká tradiční trasa Vlašim-Kladruby-Zdislavice a návrat do Vlašimi.

www.cyklosvec.cz

 

mm
Vyjížďka s Duratec týmem

Tradiční novoroční cyklovyjížďka s lidmi kolem Duratec týmu, který je mimo jiné partnerem našeho paralympijského reprezentanta, Jiřího Ježka. Zda charismatický cyklista na vyjížďku přijede, v otevřené pozvánce není, ale i tak, pokud bydlíte v blízkém okolí Touškova, se vám jízda bude určitě líbit. Sraz je ve dvoře Duratecu ve 14 hodin, trasa na Cyklobufet na Štuperku a zpět, návrat naplánován na  16:30h. Místo srazu: Čemínská 17, Touškov.

https://www.facebook.com/events/429759814081139/

 

 

 

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková