Značka LAPIERRE bude sponzorovat ženský profesionální tým FDJ, Nouvelle-Aquitaine, Futuroscope.

Kola značky Lapierre vstupují do ženské profesionální cyklistiky, nově budou podporovat dámskou divizi francouzkého FDJ teamu.

Kola francouzské značky Lapierre budou pro příští dvě sezóny vozit ženy s profesionálního týmu FDJ, Nouvelle-Aquitaine, Futuroscope, který jezdí prestižní závody UCI WOMEN´S WORLD TOUR. Tato spolupráce znamená start nové éry značky Lapierre ve vrcholné ženské cyklistice.

Pro majitele značky, Gilles Lapierre toto znamená silný závazek k ženské cyklistické  komunitě, která podle jeho slov potřebuje větší uznání a podporu: “Cyklistika se stává více a více populární mezi ženami a nás to velmi těší. Díky této spolupráci se naším cílem stává pomoc týmu dosáhnout té nejvyšší úrovně”.

Podporovaný tým je jediným francouzským týmem v UCI Women´s World Tour, jeho složení je ale mezinárodní, kromě 9 domácích závodnic má tým posily z Austrálie, Nizozemí a Japonska. Lídrem je pětadvacetiletá Roxane Fournier, šestá dáma z letošního mistrovství světa v silniční cyklistice.

 

Roxane umí dobře i na dráze, na ME v r. 2015 získala bronz.
Roxane Fourniere umí dobře i na dráze, na ME v r. 2015 získala bronz.

 

Manažer týmu, Stéphen Delcourt se na tiskové konferenci vyjádřil k nové spolupráci s nadšením: „Jsme velmi pyšní na to, že můžeme být ve spojení s Lapierre pro nadcházející sezóny. Jsme přesvědčeni, že toto propojení nám umožní zvýšit výkon a na druhou stranu pomůže brandu stát se pojmem v ženské cyklistice. Je také ctí pro naše závodnice jezdit na prestižních francouzských mašinách, na jedné z největších cyklo značek“, dodal na adresu Lapierre.

 

Tým bude jezdit na dámských modelech  Xelius SL , pro časovky pak  Aerostorm DRS , stejně jako mužský FDJ tým.”

V rámci nového partnerství má tým ambice zařadit se mezi top 10 ve světovém žebříčku. Momentálně je v top 15 UCI Women Elite.

 

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková