Úvodní strana > Rady a tipy > Rychle a chutně, slaně i sladce.
Už víte, co udělat s vyfouknutými žloutky a bílky, které zbyly při přípravě vajíček na velikonoční kraslice? Máme pro vás tip na rychlou, chutnou a samozřejmě zdravou snídani.
Před námi je prodloužený víkend a Velikonoční svátky, které si chceme užít naplno. Po pracovním týdnu konečně spousta volného času pro naše záliby a zábavy. Ale neměly bychom zapomenout ani na odpočinek a dobré jídlo! Určitě budete souhlasit, že po ránu trochu delší lenošení v posteli k dobré pohodě také přispěje. Pokud namítáte, že Vám pak bude chybět čas na přípravu pořádné snídaně, obratem Vás vyvedeme z omylu.
Máme totiž jeden výborný tip, který nejen že splňuje potřebné nutriční hodnoty, ale je rychlý, chutný a během chvíle zvládnete připravit jeho sladkou i slanou variantu. A navíc zpracujete tu spoustu vaječné směsi, která vám zbyla z vyfouknutých kraslic. Pokud něco zbude, můžete mít i na odpolední svačinu.
V jednoduchosti je krása a čas v kuchyni má svůj limit, těmito pravidly se často řídíme pří výběru receptů i my, v DNK kuchyni. Ačkoliv název může vyvolat počáteční nejistotu, věřte, že si tyhle placky zamilujete.
Postup je hodně jednoduchý, všechny ingredience smícháte dohromady. Doporučujeme začít vajíčky, které si vidličkou prošleháte a pak jen podle chuti a požadované konzistence přidáváte nachystané suché ingredience. Doporučujeme poměr 70% vloček a 30% ostatních potravin. Mezi šleháním vajíček a přidávání dobrot si rozehřejte troubu na 200° C. Snídaně bude rychleji na stole.
NA SLADKO. Co budete potřebovat?
DNK tip – Přidejte hořkou čokoládu nebo výběrovou na vaření – není nic lepšího, než kousky rozteklé čokolády, která osladí každé sousto
NA SLANO. Co budete potřebovat?
Tyto ingredience berte jako inspiraci, fantazii se meze nekladou. Pokud máte rádi banán, šup tam s ním nebo u slané varianty, pokud se vaše snídaně neobejde bez kousku šunky či sýru – žádný problém.
V misce by vám měla vzniknout taková konzistence, jakou míváte u těsta na lívance. Tedy ani ne moc řídká, ani ne moc hustá. Když máme směs dochucenou, na připravený pečící papír vylijeme obsah misky a vytvoříme velkou placku.
Pokud děláte snídani pro celou rodinu, z více vajec, doporučujeme kvůli místu péct na jednom plechu samostatně slanou a pak sladkou verzi.
Délka pečení je zhruba 15- 20 min, žádné hlídání ani otáčení není potřeba.
Placky pokrájejte na požadované díly ( 1/4 nebo /6) a můžete servírovat ještě teplé nebo lehce vychlazené. To už záleží jenom na Vaší chuti.
Pokud máte nějaký rychlý chutný recept na snídani, který si s oblibou děláte, budeme rády, když se o něj s námi podělíte.
Tak dobrou chuť a krásné jarní svátky!
Sdílejte na:
copyright © 2016 - 2023 Dámy na kolech