Úvodní strana > Zprávy a reportáže > Brokolice aneb 3 zelené recepty, které si zamilujete!
Brokolice ne vždy patřila na náš stůl a někdo se jí vyhýbá ještě teď. Zkuste vyzkoušet naše 3 recepty, které vám změní na brokolici názor…
Věděly jste, že brokolice je jedlá rostlina druhu brukev zelná, která je druhem kapusty a příbuzná květáku? Víte taky jak ji chutně upravit, abychom si opravdu pochutnaly?
Postup je velice snadný z brokolice otrháme hlavičky, které umyjeme a nijak dál neupravujeme. Jablka nakrájíme na kostičky, mrkev na strouháme na hrubo. Stejně tak cibuli nakrájíme na hrubo. Přidáme slunečnicové semínka, brusinky a vše promícháme. A salát je hotov!
Na salát
Na dresing
Je možné použít i místo citrónu jablečný ocet.
Místo brusinek je možné dát i rozinky a místo slunečnicových semínek vlašské ořechy.
Pouze 4 ingredience. Ano i tak jednoduchá může být příprava brokolice. Tenhle recept je spíš pro lidi, kteří mají rádi svěží chuť a nebojí se nových věcí.
A jaké jsou ty 4 ingredience?
A postup ještě jednoduší. Hlavičky brokolice zakápneme olivovým olejem, citrónem, posolíme, popřepíme, počesnekujeme, posypeme parmezánem a dáme péct na 200 °C na cca 25 min.
Není mnoho těch, co by neznali chicken nuggets, ale je rozhodně méně těch, kdo by znal brokolicové nugetky. Opět je recept velmi jednoduchý a i nebojte se, i hlava rodiny si na něm velmi pochutná. Postup je trošku časově náročnější, ale do hodiny se vejdete.
Z brokolice si nejprve otrháme zelené hlavičky. Aby si brokolice zanechala krásně zelenou barvu, nebudeme ji vařit, ale blašírovat. Když už máme brokolice upravenou následuje rozmixovaní na brokolicové pyré.
To následně smícháme s vajíčkem, strouhankou, cibulí, pepřem, solí a parmezánem. Ze směsi následně vytvarujeme nugetky, které pečeme 25min při 200 °C do zlatova.
Na nugetky potřebujeme
Dip je už čistě na Vás.
My zvolili klasický kečup, ale nebojte se v tomto případě experimentovat
Pokud Vám nejdou vytvarovat nugetky, přidejte více strouhanky.
Sdílejte na:
copyright © 2016 - 2023 Dámy na kolech