Specialized Éra končí, pro ženy je Epic!

Horká novinka amerického velikána pro r. 2018…

Před pár týdny na novinářské premiéře v USA představil americký Specialized svůj dlouho chystaný upgrade legendárního modelu Epic. Za čeká média byl u slavnostního odtajnění Pavel Čábelický, špičkový servismen, mechanik, a také přítel přední české bikerky, Jitky Škarnitzlové, které kola Specialized sedlá.

Jak pečlivé čtenářky postřehly z článků o loňské prezentaci značky,  Specialized postupně přechází ke sjednocení názvů kol pro muže i ženy. A tak po loňském Camberu, který nahradil Rumora tu máme další přírůstek.

Je jím právě zmiňovaný Epic, závodní celoodpružený XC stroj, v dámské verzi nesoucí označení WMN Epic.

SpecializedEpic18_modelSWwmn

Na co se mohou příznivkyně S ka již brzy těšit? Záměrně uvádím pojem brzy, protože první várka nové generace Epiců se totiž objeví na pultech v následujících týdnech!

Půjde o tři modely, dva karbonové a jeden hliníkový. Ty budou s výjimkou specifických XS velikostí, které nenajdete u mužského provedení Epica, osazeny krom sedel stejně jako pánské modely. Stejné pak budou také cenovky s tím, že v nabídce budou verze WMN S-Works, WMN Comp Carbon a WMN Comp za 247, 110, resp. 82 tisíc Kč.

SpecializedEpic18_modelCOMPwmn

Kompletní katalog nových Epiců je již nyní k vidění na stránkách www.specialized.com. Podrobný technický popis nové generace Epiců najdete na mtbs.cz.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková