Trendy tipy na funkční cyklo outfity

Chcete se na kolo obléct stylově, ale přitom funkčně? A co vše by měla vlastně funkčnost splňovat? Sledujte nejnovější trendy! Vybírat můžete v největší pražské speciálce kol a lyží, Harfasport, kde si pořídíte cyklo výbavu po celý rok!

Pojďme se společně podívat na to, co by takové kvalitní cyklo oblečení mělo splňovat, abyste se v něm cítila komfortně a užila si tak parádní vyjížďku! U oblečení je třeba sledovat prodyšnost, odvádění potu, ochranu před větrem, komfortní střih pro posed na kole, tj. prodloužená záda, antibakteriální a také reflexní prvky. Cyklistická vložka u kalhot by měla být vaším základním požadavkem, jelikož díky ní získáte vyšší pohodlí, ale vyhnete se také negativním dopadům na vaše zdraví kvůli špatnému průtoku krve.

Vsaďte na špičkové výrobce

Jaké značky nezklamou? Kupříkladu výrobci Castelli, Gore či Scott mají za sebou již opravdu dlouhou řádku let testování a inovativních materiálů v této branži. Značce Gore tak můžeme vděčit za přelomové membrány jako je GORE-TEX® a WINDSTOPPER®. Oproti uvedeným výrobcům je německá značka Maloja sice o dost mladší, nicméně se rychle stala uznávaným výrobcem kvalitního oblečení a prorazila především svým svěžím a hravým designem (včetně indiánských, norských a dalších neobvyklých motivů), s nímž mezi cyklistkami opravdu zazáříte!

29388-cyklo1

Nenechte se odradit podzimem od cyklistiky

Chladnější počasí vyžaduje dlouhé cyklistické kalhoty, nepromokavé a větru odolné materiály a zejména více vrstev (funkční prádlo, zimní dres, zimní bunda). Pro podzimní dny platí jednoduchá poučka: vícero tenkých vrstev je základ pro pohodlnou jízdu za chladnějšího počasí. Oblíbeným přírodním materiálem funkčního prádla a zároveň příjemným na těle je merino vlna, která díky jemným a dlouhým vláknům přirozeně absorbuje a odvádí vlhkost a hřeje, i když je vlhká. Nezapomínejte sbalit skvěle skladnou cyklistickou vestu. Dále nepodceňte zimní doplňky, jako jsou cyklistické rukavice, návleky na tretry, kukly, čepice pod helmu se sklopnýma ušima, ale také termoláhev, kde vám nápoj zůstane až 4 x déle teplý, než v obyčejné láhvi.

29389-cyklo2

Tipy na cyklo oblečení do podzimních dnů

  • Elegantní bunda Gore Element Active Shell z Windstopper® materiálu vás ochrání před nepříjemným sychravým počasím. Je k tomu lehce přeměnitelná na vestu díky odnímatelným rukávům.
  • Dámské, dlouhé cyklo kalhoty Castelli Nanoflex Donna jsou ideální do chladnějšího počasí. Materiál kalhot Nanoflex poskytuje odolnost proti větru i dostatečnou odolnost vůči vodě.

Pestrou škálu cyklo oblečení pro ženy i muže najdete na www.harfasport.cz!

Autor: Placená inzerce

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková