Trek Bike Night: Světla zhasla, noční sérii ukončilo velké finále

Fotoreportáž z finálového závodu Trek Bike Night 2017…

Čtyřdílný seriál nočních závodů ukončilo velké finále na Točné. Vítězství se konečně dočkal Milan Černý a v ženách Madla Fantová.

Jak už je tradicí, poslední závod je natrasován jako jeden dlouhý, zhruba 20 kilomterový okruh. Počasí vyšlo na jedničku, trať byla suchá, a dokonce se tentokrát neobjevil žádný škodil, který předešlé roky ničil označení.

Hned od startu se jelo hodně zostra a startovní pole se na Modřanských lávkách a následném stoupání k letišti  slušně natáhlo. V třetině závodu byla na čele dvojice Milanů: Černý i Hanyk si to rozdávali bok po boku a svého konkurenta na celkové vítězství nechali s odstupem za sebou.

 

vítěz
Milan v nástupu

“Byla to jasná taktika, jet na plno a roztrhat pole, ať nás nejede velká skupina. Vzal jsem za to už na lávkách a docela mě překvapilo, že u letiště byl za mnou jen Milan. S ním jsem pak jel zbytek závodu, tahal jsem špici,ale on byl silnej, než bych mu ujel. Hlídal si celkový umístění, tak mi vítězství nechal”, řekl skromě a s úsměvem v cíli Milan Černý, který si po pátém, třetím a druhém místě konečně vychutnal vítězný průjezd cílem.

Milan Hanyk byl také nadmíru spokojený, stal se celkovým vítězem celé série.”Já měl výhodu, protože jsem si v týdnu podle mapy trať najel. Do kopce mi to za Milanem bolelo, ve sjezdech jsem byl rychlejší. Vítězství si dneska fakt zasloužil”, vyřkl pochvalu směrem k výkonu svého jmenovce.

vítězka ženy
Madla v cíli

Krásný souboj byl i mezi ženami. Suverenka předchozích závodů Karla Štěpánová sice přislíbila účast na finále, ale musela odjet na cyklokrosový závod do Tábora. Tak se otevřel prostor pro ostatní. Nakonec to byl souboj generací mezi Madlou Fantovou, která je maminkou dvou dětí a vyhrává kategorii ženy zkušené a talentovanou kadetkou Eliškou Drbohlavovou. Ta sice projela na prvním mezičase s náskokem téměř 40 vteřin, ale v cíli se z vítězství radovala Madla Fantová. ” Krásný závod, já si to dnes maximálně užívala. Jasně, že se snažím jet co nejrychleji, ale moc nevnímám, jestli je někdo přede mnou, kolikátá jsem. Elišku jsem předjela v jednom stoupání, vím, že je hodně šikovná ve sjezdech. Ale jak říkám, tyhle závody jsou pro mě o zážitku. Úplně mi je smutno, co bude příští středu, když nočky skončily”, popsala bezprostředně v cíli své zážitky usměvavá bikerka, která kolem opravdu žije. Kromě svého hlavního zaměstnání je také trenérkou dětského oddílu Baby bikers

děti celkově
Cyklistické naděje

Z celkového vítězství v čtyřdílném seriálu Trek Bike Night, kde se sčítají všechny časy a v případě nedokončení nebo neúčasti se počítá čas posledního plus 5 minut se radoval mezi elitními muži Milan Hanyk (BMC Skibikecentrum.cz), ženy Madla Fantová (Čerčany), veteránkou kategorii Michal Matoušek (BTK Eurobike Praha). Kategorii holek Eliška Drbohlavová a kluků Tomáš Titěra. (oba Bikeclinic junior team).

vetráni

Veteráni při vyhlášení čtvrtého závodu. I zde platí speciální pravidlo, které zohledňuje věk a právě podle ročníku narození se získávají nebo odečítají bonusové vteřiny. Tak se na stupních občas pěkně zamíchá pořadí. Jde ale především o zábavu. Takže, klobouk dolů před všemi, za jejich účast a výkony.

vítěz celkově

Absolutního pořadí mezi muži – Milan Hanyk a jeho vítězná mikina. Takhle se prý musí jezdit, aby to bylo na vítězství…

ženy

Tyhle holky se toho nebály! Jedno krvavé koleno, jeden defekt v hlubokém lese a opraveno bez cizí pomoci, jedno bloudění, když na chvíli zhaslo světlo a nikde nikdo. Krásný a šikovný. Vzkaz pro ostatní, přijeďte se pobavit.

vítěz čelovky

Vítěz prvních dvou závodů Petr Kubelka nakonec skončil v celkovém pořadí “až” na druhé místě, ale stála u něj velká štěstěna. Vyhrál v tombole hlavní cenu, světlo Lupine Piko 4. A to se vyplatí

starrt

Spoustu krásných fotek ze všech závodů udělala Barbora Klap. Jezdí na nočky už řadu let, zná různá zákoutí na trati, kde pak vznikají hezké fotky a taky je ohleduplná a nikomu “nešajní” do očí. Za to vše  jí patří velký dík od pořadatelů a jistě i od všech závodníků, kteří tak mají krásnou vzpomínku do svého archivu.

sladká tečka

Když je výdej, musí být i příjem. Takže kromě polívky, rizota nebo gulášku už patří tradičně k finálovému závodu sladká tečka. 

crew

Trek Bike Night a hlavní crew, která na tom maká. Jana, Helča, Zbyněk, Kája, Petr. Chybí tu Martin (akorát něco dělal) a kluci s časomíry. Jsou tu pro vás už 6 let. Snad vydrží i dál.

A nakonec ještě jedno video ohlédnutí, jaké to letos bylo

Foto: Barbora Klap
Video: Katka Polívková

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková