Přestupová bomba! Jolanda Neff opouští Kross a bude jezdit v barvách Treku

Tenhle přestup asi jen tak nikdo nečekal. Bezesporu nejsledovanější dámy ženské mountainbikové scény Jolanda Neff opouští Kross Racing team….

Nejprve přišla tisková zpráva, v které manager KROSS Racing teamu Kornel Osicki oznamuje, že Jolanda Neff už pro příští sezónu na týmové soupisce nefiguruje. Po dvou letech tak opouští polský tovární tým i svou velkou kamarádku Maju Wloszczowszkou, která ji do této formace přivedla. 

“S týmem Kross jsem dosáhla na krásné úspěchy, povedlo se mi všechno, co jsem chtěla,” uvádí Jolanda v tiskové zprávě, která pochopitelně zmiňuje její největší úspěchy dvouletého angažmá: získala titul mistryně světa v cross country v r. 2017, vyhrála celkově Světový poháru, ovládla i mistrovství Evropy v letošním roce, k tomu přidala i pódiová umístění v nejprestižnějším seriálu v XCO.  

Jolanda image

O pár hodin později koluje na sociální síti pozdrav od samotné švýcarské star, kde zdraví své fanoušky již v novém dresu. Ano, Jolanda Neff bude v příštím roce jezdit za TREK Factory Team a bude tak kolegyní Emilly Betty nebo Evie Richardson. 

Jak hluboko do kapsy si muselo vedení týmu sáhnout hluboko do kapsy, můžeme jen spekulovat. Tato blonďatá kometa, která oslovuje statisíce cyklistických fanoušků nejen svými výkony, ale i profesionálním přístupem, vřelostí, aktivitou na sociálních sítích i dokonalou image, má údajně náklady na sezónu kolem 1 milionu eur. 

Nicméně díky jejímu vstupu mezi další velmi úspěšné závodnice tak vytvoří hodně  silný tým. “Těším se, že se můžu přidat mezi tak skvělé lidi, jako je Emilly Batty, Anton Couper, Evie Richardsa spolupracovat s Tracy Moseley, Svenem Nisj a Giorgia Bronzini…”,napsala Jolanda na svém Instagramu.

Radovala se i Kanaďanka Emily Batty. “Už je to oficiální, teď jsme dream team, vítej, nemůžu se dočkat”, vzkázala přes Fb její nová kolegyně.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková