Gaerne Carbon G.Stardust Glitter. Princezny zpozorněte!

Nebojíte se extravagance, chcete být jiná, chcete svou nohu hýčkat kvalitou? Právě pro vás je tenhle kousek z limitované edice značky Gaerne…

Víc jak 50 ti letou tradici má italská značka Gaerne. Kde jinde, než v zemi cyklistice zaslíbené se rodí produkty, které v sobě snoubí tak důležité parametry pro špičkové výrobky: zručnost odborných řemeslníků, přísný výběr materiálů, nekompromisní snahu o kvalitu, každoroční inovace a hledání nových a originálních řešení. A proto spatřily světlo světa i exkluzivní a zároveň extravagantní silniční tretry Gaerne Carbon G.Stardust Glitter.

Dávejte pozor, dámy! Na scénu vstupuje šperk. Ne, nepřeháníme, září, třpytí se, a to i díky použitým krystalům Swarovski. Alespoň tak to uvádí výrobce, který s hrdostí vytvořil pro něžnou část cyklistické populace designově atraktivní silniční tretry. Ale jen vzhled neprodává, a tak vám tretry Gaerne G.Stardust Glitter nabídnou i špičkové vlastnosti, které každá zkušená jezdkyně očekává.

O dobré usazení na noze se stará stahovací systém BOA, konkrétně model L6 Speed Lacing, díky kterému se bota stáhne plynule od špičky až k nártu. Kolečko Boa má jemně vroubkování, což zaručí snadnou manipulaci. Lanka jsou pak vyrobené z nerezové oceli, nabízí hladký chod. Absence dalších přezek či pásků na suchý zip eliminuje nežádoucí tlakové body i při maximálním utažení podle tvaru chodidla.

Co odlišuje špičkové tretry od turistických, je typ podešve. V případě tohoto modelu sází Gaerne na karbon. Podešev je velmi tenká, takže umožňuje, aby byla noha co nejblíže k pedálu. To má pozitivní vliv na přenos síly a minimalizaci ztráty energie. Tuhost karbonové podrážky, která je u produktů značky Gaerne v rozpětí 6-12, je na stupni 10. 

Při detailním pohledu jsou na podešvi viditelné dva kanály, které mají zajistit dostatečné větrání chodidla při jízdě. Mezi zajímavé a především užitečné detaily patří gumové podložky u špičky a pod patou, mají zajistit bezpečnosti při chůzi v tretře. Navíc zadní gumový „podpatek“ je vyměnitelný.

Pocit dobře padnoucí boty, která se nevyzouvá, neklouže a dává noze stabilitu, podporuje také plastová anatomicky tvarovaná pata. Použitý vnitřní materiál má protiskluzovou schopnost. Anatomicky tvarovaná vložka disponuje také mikro perforacemi pro lepší prodyšnost a je vyjímatelná. Pro zvýšení viditelnosti, kterou zaručuje už samotný třpytivý vzhled, jsou na patách přidané reflexní proužky.

Kromě neotřelého designu je pamatováno i na komfort při používání. Pro potřebou ventilaci má tretra má boční perforace, ty najdeme i na jazyku. Ten má navíc speciální „polštářové“ polstrování, takže kontakt s nártem je měkké a uživatel získává větší pohodlí.

Praktické informace na závěr: tretry jsou kompatibilní se systémy pro pedály, které používají k upevnění tři otvory, např. Look Delta a Keo, Shimano SPD-SL, Speedplay Light Action, Zero, Campagnolo Pro-Fit, Mavic Zxellium, Time Impact.

Tretry z limitované série jsou k dispozici ve velikostech 37- 41,  cena cca 7 tisíc odráží jejich kvalitu i exkluzivitu, nabídka je v omezeném množství, dostupnost na dotaz zde. Na váhání není příliš čas, navíc, až nás jaro vyzve na první vyjížďku, není nad to vyrazit v novém.

 

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková