Kellys Transit. Od cyklistů pro cyklisty.

Kam vyrazit? Ne kam, ale s čím. Představujeme cyklistickou tašku Kellys TRANSIT

„Březen za kamna vlezem, duben, ještě tam budem“. Lidová pranostika o počasí v těchto dvou měsících dostává už nějakou dobu trhliny. Březen už tvrdil jaro a duben, ten v posledních letech překvapuje až letními teplotami. Co ale platí je, že v tuto dobu většina cyklistů zahajuje svou sezónu. Ti s ambicemi mají naplánovaná soustředění v teple, ostatní využívají hezkých dní k „natočení“ jarních objemů, aby pak svou formu prodali na závodech. Zkrátka cyklistický kolotoč, cestování na nejrůznější místa, setkání se soupeři i kamarády začíná! Ty nejakčnější čeká víc jak 25 víkendů, kdy se budou balit na závody, sportovní kempy nebo cyklo dovolenou.

Dnes ale nebudeme rozebírat kam stojí za to vyrazit, ani s kým, ale dáme vám jeden praktický tip, který vám usnadní právě to méně příjemné, což je opakované balení cyklistických nezbytností.

Dostala se nám totiž do testu cestovní taška Kellys Transit. Slovenský výrobce má ve své nabídce kromě kol i řadu doplňků pro cyklisty. A protože v Kellys továrně se to hemží aktivními sportovci, na trh se dostala praktická taška, která vás může provázet na víkendový, ale při troše šikovnosti i klidně delší sportovní pobyt.

Kellys Transit-to je taška od cyklistů cyklistům, běžcům, ale i mnohým dalším sportovcům, kteří chtějí mít své věci přehledně uspořádané, mají rádi systém většího členění „pod jednou střechou“.

Jako první pozitivum je, že Transit splňuje rozměry příručního zavazadla, přitom její objem (až 60 l) pobere potřebnou cyklistickou výbavu, kdy pak nemusíte mít další velkou tašku. To samozřejmě závisí na tom, kolik společenského oblečení s sebou potřebujete.

A hned přidáváme pozitivum druhé. Kellys Transit je taška na kolečkách (ty jsou z měkkého silikonu) – takže její přesun z auta do hotelu či penzionu je snadný, i když ji naplníte na maximální objem. Není totiž výjimkou, když po delší cestě chcete dát svou klasickou tašku na rameno a ejhle – vyhodíte si záda. Před závodem či na začátku cyklistického pobytu hodně nemilá věc…

Svrchní materiál tašky Kellys Transit je z odolného Nylonu ripstop, který má svou typickou čtverečkovou strukturu. Vnitřní materiál je polyester, vtipným detailem je jeho vzor, který tvoří piktogramy komponentů jízdního kola.

Základní objem tašky je 40 litrů, obvodový zip umožňuje zvětšení o dalších 20 litrů. V hlavním úložném prostoru jsou v horní i dolní části dvě kapsy se zipem, jedna z nich je síťovaná, druhá z látky.

Vrchní stranu tašky lemuje zip po celém obvodu a tudíž přístup k zabaleným věcem snadný a máte jednoduše o všem přehled. Silnější polstrování tu má své opodstatnění, najdete tu dvě prostorné kapsy, v jedné z nich je místo pro uložení notebooku (nám se vešel 14“, výrobce slibuje až 15“) a další místo na knížku, cokoliv v rozměru zhruba A4.

Následuje další důkladný organizér, kam uložíte doklady, peněženku, to vše lze zabezpečit suchým zipem.  A tím nekončíme, využít můžete jednu volnou a jednu síťovanou menší kapsičku a k tomu tři přihrádky na psací potřeby.

Výrobce počítá s tím, že cyklista (nebo běžec) musí mezi čistými věcmi přepravovat i špinavé boty. I na to je taška Transit připravená, je tu separátní kapsa, která se vnořuje do hlavního prostoru, takže na velikosti treter opravdu nezáleží. Naopak, můžete sem přidat třeba propocený dres ze závodu.

Bonusem jsou nenápadné praktické kapsičky – a to z vnější strany bočnic. Takové šikovné místo pro zapomnětlivé, co na poslední chvíli chtějí schovat klíče nebo kapesníky.

Za zmínku také stojí dvě samostatné kapsy se zipem a síťovinou, kde se pro delší pobyty hodí uložit spodní prádlo, ponožky nebo cokoliv jiného, co chcete mít uložené samostatně.

Taška Kellys Transit je od pohledu velmi propracovaná, zipy jsou použité v různé šíři a působí odolně, u jezdce nechybí poutko pro lepší manipulaci. Teleskopické madlo disponuje dvěma polohami, k přenášení tašky je možné použít i pevné poutko.

Cena této univerzální sportovní tašky Kellys Transit je 2099 Kč, informace o dostupnosti najdete na stránkách výrobce.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková