DNK fashion week. Tip od: Nalini

Tipy na nákup. Nebo alespoň pohlazení ženské cyklistické duše něčím krásným….

Móda na kolo. Zajímá všechny ženy, které se i při sportu chtějí líbit. Máme pro vás malý seriál, kdy vám představíme výběr z dámské kolekce několika známých cyklistických značek, které mají v nabídce dámskou kolekci a poslaly nám své produkty k představení.  Samy vybraly své tipy, které reprezentují jejich styl a měly by právě vás oslovit.  Představíme vám věci z rozdílného cenového spektra a zkusíme detailně přiblížit, za co a proč se u toho kterého dresu nebo kraťasů musí připlatit.

NALINI Chic 2.0

Začínáme značkou Nalini, jejímž domovem je silniční cyklistice země zaslíbená, jak jinak, než Itálie. I proto najdeme v dámské kolekci klasické dresy, spadající do kategorie road, xc, maraton, nikoliv však volné free ride.

Krásně vybarvený a designově zajímavý dres Nalini AIS Chich 2.0 z vás udělá opravdu šik cyklistku. Dres klasického střihu, který respektuje to, že ne každá žena má vysoustruženou postavu, bez jediného faldíku. Proto si zachovává lehkou volnost v oblasti pasu a boků, což výrobce označuje jako střih regular.

Na omak jemný materiál s drobnou strukturou v sobě skrývá několik funkčních vlastností, které se od této renomované italské značky daly čekat nejen u závodní, ale i u sportovní kolekce. Tkanina má 3D strukturu a tím se zvyšuje její prodyšnost, zároveň při zpocení při kontaktu s kůží nestudí, naopak rychle usychá.

Rukávy jsou zakončeny standardně, bez lemu, takže se přizpůsobí i paži s větším objemem, aniž by se lem zařezával.  Spodní část dresu naopak má silikonový pruh, který pomáhá udržet dres a brání jeho vyhrnování.

Dres AIS Chic 2.0 má tři kapsy s poměrně slušným objemem, takže pojmou to, co jste zvyklá na své vyjížďky vozit. Za pozornost stojí i to, že v nabídce je dres ve velkém spektru velikostí (XS-3XL), ale také i v dalších designech.

Cena za italskou kvalitu je velmi sympatických 1690 Kč

NALINI AIS Stilosa 2.0

A jdeme do vyššího levelu, protože dres Stilosa 2.0 má závodní střih i materiál, díky kterému vám dres padne dokonale na tělo. Přesto nemusíte připínat startovní čísla, není určen jen pro závodnice. Naopak v tomto dresu se spojují ty nejlepší technologie a zároveň díky zvolenému designu ženská něžnost. Velmi jemný, rychleschnoucí materiál má i kompresní schopnosti. To se týká předního a zádového panelu. Pro boky a rukávy byl zvolen další materiál micro-mesh, který ještě umocní ventilaci dresu.

Design patří mezi ty velmi slušivé. Černý základ je oživen tyrkysovou a vše ještě zjemní grafické tvary, které jsou na rukávech, tak i v inverzi na límečku. Rukávy jsou ukončeny širším lemem z pružného materiálu, podobně je zakončen i dolní díl dresu, jen na lemu je přidaná jemná silikonová vrstva. Na zadním díle dresu je pak použitý silikonový proužek.

 

Dres AIS Stilosa je o zajímavých detailech. O designu už byla zmínka, dalším jsou asymetricky střižené zadní kapsy, kde se rafinovaně ukrývá ještě jedna další, na zip a voděodolná. Na levém boku je logo z reflexního materiálu.

Dres disponuje celorozepínacím jemným zipem. Komfort při nošení vylepší i takový detail, jako je překrytí konce zipu v oblasti horního zakončení. Nehrozí tak žádné nepříjemné škrábání v této citlivé partii.

Dres AIS Stilosa 2.0 je pro ty, co nechtějí kompromis, ocení kvalitu, milují funkční detaily, osobitý design. A třeba hledají značku, která má svůj příběh tradici, vždyť Nalini obléká sportovce už do r. 1960.

Cena za dres, který byl vyroben přímo v Itálii zaplatíte 2459 Kč. I v tomto případě je na výběr více barevných variant.

Více info na stránkách dovozce.

AIS Irresistibile 2.0

Jako bonus k desům přidáváme jedny cyklistické kraťasy AIS Irresistibile 2.0. Patří mezi sportovní řadu, střih regular. Jsou šestipanelové, s důmyslným tvarem, který je přizpůsoben cyklistickému posedu. To vše podporuje tolik důležité dobré usazení na těle. Pružný materiál lycra, z kterého jsou kalhoty vyrobeny, má lehce kompresní účinek.

Občas problematická věc, jako je partie v oblasti pasu, je zde vyřešena dvouvrstvým páskem, s vykrojením do tvaru V v oblasti břicha. Anatomicky tvarovaná dámská vložka je samozřejmostí.  

Nohavice jsou zakončeny širším lemem, opět se silikonovými prvky z jeho spodní strany. Pro vyšší komfort jsou kalhoty šity plochými švy. Nechybí reflexní prvky.

V nabídce jsou celočerné, modré nebo s různě barevným spodním lemem, která koresponduje s nabídkou dresů Chic.

Cena: 1899 Kč

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková