DNK fashion week. Tip od: Specialized

Nejen o barvách je dnešní pohled na cyklistické sety od Specializedu….

Jestliže roste počet značek, které rozšiřují svou nabídku pro ženy cyklistky, pak je to právě Specialized, který má svou dámskou kolekci každoročně nejen bohatou, ale doslova vymazlenou. Tady se řeší každý detail, provázanost s dalšími doplňky, ale i samotnými koly, nabídka je natolik pestrá, aby postihla nejrůznější ženské rozmary. Tedy kdo chce barvy, má je, kdo hledá decentní design, má ho taktéž. Samozřejmostí je maximální kvalita, od funkčních materiálů, až po praktické detaily, jako je magnetické zapínání. A to není vše! Specialized umí překvapit, nečekaně a po svém. S nápadem, který je tak krásně jednoduchý, v životě každého z nás je vlastně každodenní součástí. Poslech hudby, vlastní play list. Inspirace, pohoda. Jak snadné pak je ztotožnit se s touto značkou.

Specialized Mixtape limited edition

Máte playlist, který Vás vždy rozpumpuje? Je tam písnička, která vždy vykouzlí úsměv? O tom je i limitovaná kolekce Mixtape. Vedle speciálního designu kol, která rozšířila stávající nabídku známých modelů (Tarmac, Diverge, Stumpjumper) se objevil i komplet Mixtape. Osobitý, plný energie.

Specialized u svých top modelů využívá vysoce funkční tkaniny, s vlastnostmi, které při jízdě potřebujeme. V případě Mixtape jde o tkaninu VaporRize ™, která má vysokou schopnost odvodu vlhkosti od těla. Zajímavostí je, že je vyrobena z ekologicky šetrných recyklovaných kávových přízí S. Café®, které rychle schnou a neutralizují pachy.

Ještě vyšší prodyšnost podpoří celorozepínací zip, díky němu si lze regulovat ventilaci při stoupáních, a naopak při sjezdu.

Design je v případě Mixtape kolekce záměrně výrazný a jak už byla zmínka, snahou černo modro fialové grafiky bylo navodit pocit dynamiky, veselé nálady, energie.  Kdo ale nutně potřebuje tlumené barvy, v nabídce je i celočerný s drobnými “mixtape” detaily.

Střih je ve stylu Form fit, kdy kopíruje postavu, ale není nekompromisně obepnutý. Pro jednotlivé díly byly použité rozdílné materiály, na bočních panelech, které jsou protaženy do podpaží a také na lemech rukávu i části zadního dílu je vysoce prodyšná tkanina VaporRize ™, přední díl a část bočních panelů pak z jemného polyesteru.

Na zadním dílu jsou tři kapsy a jedna vodělodolná, nechybí tu očko pro vedení kabelů sluchátek. Za zmínku stojí i ochrana Deflect ™ UV 30, která chrání  pokožku pře ultrafialovým zářením.

Do kompletu nechybí ani cyklistické kalhotylimitované edice Specialized Mixtape, které na první pohled ohromí rafinovaným sladěním s dresem. Duhové šle přiznávají příslušnost k Mixtape kolekci, ale díky celočernému provedení je jejich využití násobně větší. Lze je tak vzít k jakémukoliv dalšímu dresu. 

To, že si tyto kraťasy oblíbíte je jisté, protože i tady se dbalo nejen na design, ale i na funkční vlastnosti. Jsou vyrobeny z příjemného rychleschnoucího materiálu, který nabízí UV ochranou UPF 50+. Tak, jak už je u Specialized zvykem, vícepanelové kalhoty mají střih upravený pro komfortní pocit při jízdní pozici, v té pak kalhoty skvěle sedí. 

Už dva roky Specialized používá pro dámské kraťasy svůj patentovaný systém odepínání kšand “HookUp”. Jde o praktické magnetické spojení šlí na spodní části zad. Pokud je třeba, zvládnete kalhoty svléci, aniž by vám byly kšandy na obtíž. A samozřejmě bez svlékání dresu. 

Specialized SL Expert Jersey SS

Tento dres charakterizuje barevnost letošní kolekce nejen oblečení, ale i doplňků. Právě tímto dokonalým sladěním, kdy si uživatelka může vybrat svůj komplet, doladit tretry, ať už silniční nebo ty na horské kolo, přidat helmu v stejném designu, si Specialized získává přízeň mnoha cyklistek. Protože na kole jezdíme, ale záleží nám i na tom, jak vypadáme.

Dámský dres Specialized SL Expert Jersey SS je v nabídce ve trojím barevném provedení. Tato výrazná (a do provozu bezpečná) kombinace našla inspiraci v žhavé lávě. Přechod z černé do zářivě oranžové, s asymetrickým žíhaným vzorem je hodně zajímavým designem.

Podobně, jako u dresu Mixtape, má Specialized SL Expert střih Form Fit, materiál nabízí dobrou elasticitou a tedy maximální komfort při nošení. Materiál SL 100 zaručuje výborný odvod potu, opět je pro část bočního panelu a zádovou část použitá vysoce prodyšná tkanina.

Lemy rukávu jsou zakončeny klasicky, jsou dostatečně pružné. Dres má celorozepínací skrytý zip, jezdec má zdrsněnou plošku pro lepší uchopení a také disponuje funkcí autoblock. Takhle drobná “vychytávka” pomůže v případě nutnosti rychle dres rozepnout, a také pomůže zip fixovat v požadované hloubce.

Na zadním díle jsou tři otevřené kapsy, v lehce pyramidovém střihu, boční snadno dostupné, najdeme tu dribný detail v podobě reflexního loga. Spodní lem je opatřen protiskluzovým silikonovým páskem, který je téměř po celém obvodu dresu, vyjma předního dílu.

Specialized SL Expert Bib Short Woman 

Dámské kraťasy Specialized SL Expert s kšandami doplňují krásný dres. Tentokrát je shoda přiznaná víc, než tomu bylo u Mixtape, a to díky stejně barevnému lemu nohaviček. Na kalhoty je použitý lehce kompresní materiál Action 210, který si ponechává ale další důležité vlastnosti, což je prodyšnost a odvod vlhka od těla. Výrobce u tohoto materiálu navíc vyzdvihuje i jeho zvýšenou odolnost proti oděru. Nohavice jsou zakončeny širokým lemem, který je z rubové strany potažen jemným silikonem, aby se kalhoty neposouvaly.

I v případě kraťasů Specialized SL Expert je pro rozepínání kšand použitý systém HookUp. Do všech kalhot této kategorie dává Specialized dámské antibakteriální vložky Woman Body Geometry, které mají pěnu s různou hustotou, ta pak omezuje nepříjemný otlak měkkých tkání v sedacích partiích.

Specialized SL Expert Jersey SS acid mint a další doplňky

Specialized SL Expert Jersey SS a jeho méně výrazná, ale stejně krásná kombinace v mentolovém odstínu. I k němu jsou černé cyklistické kalhoty, jen s lemem, který barevně koresponduje s dresem. Kdo by vyhledával ještě více tlumené barvy, v nabídce je i šedivá varianta.  

Dresy Specialized Mixtape i SL Expert jsou k dispozici ve velikostech XS až XXL, v případě cyklistických kalhot pak končí nabídka u velikosti XL. Ceny jsou u dresů shodné, pořídit je můžete za 2599 Kč, u kraťasů se do ceny promítá využití patentované technologie HookUp, výběr a vlastnosti materiálu, model Mixtape stojí 3999 Kč, ty z kompletu SL Expert jsou o 500 Kč dražší. Proč se ale pro cyklistické zážitky nerozmazlit tím nejlepším, co Specialized nabízí?

Pokud chcete zjistit dostupnost některého z modelů, podívejte se na stránky dovozce. 

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková