Nikola Nosková opět na závodech World Tour

Po zdravotní pauze se do závodního kolotoče vrací nejlepší česká silničářka Nikola Nosková

Jedna ze dvou českých závodnic, které působí v profesionálním UCI Women´s Teams Nikola Nosková (Bigla Pro Cycling Team) se v posledních týdnu postavila na start prestižních jednorázových závodů nejvyšší kategorie Women´s World Tour. Svou cyklistickou misi začala závodem v Holandsku a to v Amstel Gold race.

Tuto klasiku v délce 128 km vyhrála Polka Katarzyna Niewiadoma (Pol) z Canyon – SRAM Racing s časem 3:25:48. Ve stejném čase jako Katarzyna dospurtovala Holanďanka Annemiek Van Vleuten z Mitchelton Scott a třetí skončila deset sekund za vítězkou další holandská závodnice Marianne Vos z CCC – Liv.

Jediná česká zástupkyně Nikola Nosková z Bigla Pro Cycling Team se umístila na 35. místě se ztrátou +5.04.

Další závod Nikoly Noskové byl belgický La Fleche Wallonne, opět jarní klasika, ženy se tentokrát vydaly na trať v délce 118 kilometrů. Vítězkou se stala Anna van der Breggen z Boels Dolmans Cyclingteam, když zvládla nejlépe závěrečný finiš před Annemiek van Vleuten (Ned) z Mitchelton-Scott Women a třetí Annikou Langvad (Den) také z týmu Boels Dolmans.

Nikola Nosková obsadila opět 35. místo, když přijela se ztrátou minuty a 56 vteřin.

Třetím závodem z jarní náročné série byl závod Liége-Bastogne-Liége, který se jel tuto neděli za klimaticky velmi nepříjemných podmínek. Téměř po celou dobu byl vytrvalý déšť a teploty padly pod 10 stupňů Celsia. I proto se z téměř 150 členného pelotonu do cíle dostala jen necelá stovka závodnic.

Náročné podmínky zvládla nejlépe Annemiek Van Vleuten (Ned) z Mitchelton Scott, když dokázala odjet skupině pronásledovatelek a v cíli měla luxusní náskok jedné minuty a 39 vteřin! Druhá v cíli byla její krajanka Floortje Mackaij, závodící za tým Sunweb, na třetím místě další Nizozemka Demi Vollering z týmu Parkhotel Valkenburg.

Nikola Nosková si opět podržela umístění v čtvrté desítce, tentokrát dospurtovala na 39 místě.

Fotka ze zimního týmového focení, kdy Nikola ještě chyběla. Šikovný grafik a Photoshop by si s tím mohl poradit 😉

Druhá z Češek Markéta Hájková, působící v italském UCI týmu Servetto Stradalli AluRecycling, je nyní v České republice a chystá se na maturitní zkoušky, které ji čekají 3. května. Při pobytu doma ale nezahálela a odskočila si na několik silničních závodů z Českého poháru. V Soběslavi v kritériu obsadila 5. místo, v silničním závodě ve Zbraslavi u Brna 4. místo. Následoval Kyjov kritérium a silniční závod, kde se umístila na 5. a 6. místě. Závody sloužily jako trénink, protože mladá silničářka se ihned po maturitní zkoušce vrací zpět za týmem, s kterým se zúčastní dalšího dějství Women´s World Tour v Číně, kde na závodnice čeká třídenní etapové klání.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková